


Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 479kj
Fedt 4,1g
– heraf mættede fedtsyrer 1,4g
Kulhydrat 11,6g
Kostfibre 2,6g
Protein 6,6g

Fies Grønne Lasagnette
Ingredienser
Sauce
- 60 g Plant Mate Granulate 1000/ Protein Mini
- 300 g helbladet spinat fra frost
- 120 g gulerod i tern, fx 1x1x0,5
- 120 g selleri i tern, fx 1x1x0,5
- 75 g porrer, tynde skiver
- 75 g løg, finthakket
- 4 g hvidløg, hakket
- 30 g rapsolie (30g=2spsk)
- 4 dl mælk
- 2 dl grønsagsfond (vand + bouillon)
- 6 g salt, groft (6g=1,5tsk)
- 1 g muskatnød, revet
- 1 g peber, knust
- 15 g hvedemel
- 140 g fuldkorns pasta. Vælg en type der kan vendes i saucen. Gerne små stykker.
Topping
- 80 g goudaost, revet
- 30 g vesterhavsost eller parmesan, revet
- 30 g rasp
Sådan gør du
- Spinaten optøs og afdryppes/presses let (skal smide 20% af vægten)
- Gulerod, selleri, porre, løg og hvidløg sauteret i olien, de må gerne tage lidt farve.
- Tilsæt krydderier, salt, Plant Mate, spinat, bouillon og halvdelen af mælken og kog op.
- Den sidste halvdel af mælken røres/rystes med mel til alle klumper er væk og tilsættes under omrøring til den kogende sauce.
- Smag saucen til og vend pastaen i.
- Bland rasp med revet vesterhavsost/parmesan og revet gouda til en topping
- Hæld blandingen af sauce og pasta i et ovnfast fad, top med osteblandingen og bag i ca. 30 min. ved 175° til pastaen er mør og toppen gylden
Noter
Serveringsforslag:
Serveres som den er når den er varm og har fået en gylden sprød overflade.
Tip:
Spinatsaucen kan også anvendes i en lasagne hvor den lægges i lag imellem hele lasagneplader.
Opbevaring:
Kan opbevares få dage på køl. Er velegnet til indfrysning, evt. som portionsstykker.
Læg en kommentar
Du skal være logged på for at skrive en kommentar.