Fies Grønne Lasagnette
Fies Grønne Lasagnette
Fies Grønne Lasagnette

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 479kj
Fedt 4,1g
– heraf mættede fedtsyrer 1,4g
Kulhydrat 11,6g
Kostfibre 2,6g
Protein 6,6g

 

Fies Grønne Lasagnette

Fies Grønne Lasagnette

4 personer Udskriv opskrift

Ingredienser
  

Sauce

  • 60 g Plant Mate Granulate 1000/ Protein Mini
  • 300 g helbladet spinat fra frost
  • 120 g gulerod i tern, fx 1x1x0,5
  • 120 g selleri i tern, fx 1x1x0,5
  • 75 g porrer, tynde skiver
  • 75 g løg, finthakket
  • 4 g hvidløg, hakket
  • 30 g rapsolie (30g=2spsk)
  • 4 dl mælk
  • 2 dl grønsagsfond (vand + bouillon)
  • 6 g salt, groft (6g=1,5tsk)
  • 1 g muskatnød, revet
  • 1 g peber, knust
  • 15 g hvedemel
  • 140 g fuldkorns pasta. Vælg en type der kan vendes i saucen. Gerne små stykker.

Topping

  • 80 g goudaost, revet
  • 30 g vesterhavsost eller parmesan, revet
  • 30 g rasp

Sådan gør du
 

  • Spinaten optøs og afdryppes/presses let (skal smide 20% af vægten)
  • Gulerod, selleri, porre, løg og hvidløg sauteret i olien, de må gerne tage lidt farve.
  • Tilsæt krydderier, salt, Plant Mate, spinat, bouillon og halvdelen af mælken og kog op.
  • Den sidste halvdel af mælken røres/rystes med mel til alle klumper er væk og tilsættes under omrøring til den kogende sauce.
  • Smag saucen til og vend pastaen i.
  • Bland rasp med revet vesterhavsost/parmesan og revet gouda til en topping
  • Hæld blandingen af sauce og pasta i et ovnfast fad, top med osteblandingen og bag i ca. 30 min. ved 175° til pastaen er mør og toppen gylden

Noter

Serveringsforslag:
Serveres som den er når den er varm og har fået en gylden sprød overflade.
Tip:
Spinatsaucen kan også anvendes i en lasagne hvor den lægges i lag imellem hele lasagneplader.
Opbevaring:
Kan opbevares få dage på køl. Er velegnet til indfrysning, evt. som portionsstykker.