Karryret med Plant Mate
Karryret med Plant Mate
Karryret med Plant Mate

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 546kj
Fedt 5,90g
– heraf mættede fedtsyrer 2,71g
Kulhydrat 14,6g
Kostfibre 1,71g
Protein 5,06g

Karryret med Plant Mate

Karrygryde – som alle kan li’ den!

4 personer Udskriv opskrift

Ingredienser
  

  • 125 g Plant Mate. Vælg imellem eller mix:

    Slices/ Plante Stykker/ Flakes/ Mince/

  • 6 dl grønsagsbouillon
  • 15 g karry - den du bedst kan li' (15g=2spsk). Her har vi anvendt en mild karry.
  • 120 g løg, hakket – 120g er et stort løg
  • 300 g rodfrugter, i tern eller stykker (gulerod, selleri, persillerod, pastinak)
  • 3 fed fed hvidløg, knust (3 fed=0,5spsk)
  • 0,5 dl olie
  • 3 dl kokosmælk
  • 35 g tomatpuré (35g=2spsk)
  • 6 g salt
  • 2 g peber
  • 15 g æblecidereddike eller æbleeddike (15g=1spsk)
  • 2 g spidskommen, stødt (2g=1tsk)
  • 2 g cayennepeber/chili (2g=1tsk)
  • Frisk koriander, som mulighed for mere smag!

Sådan gør du
 

  • Løg og rodfrugter steges i gryde eller sauterpande i olie til de er let gyldne.
    Tilsæt hvidløg og lad det stege med i et minuts tid hvorefter karry, cayennepeber og spidskommen tilsættes og steges lidt med.
    En del af hvidløget kan evt. holdes tilbage og tilsættes til sidst for en mere frisk hvidløgssmag.
  • Plant Mate-stykkerne og bouillonen kommes i gryden til karryen og de stegte grønsager og det hele simrekoger i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt derefter kokosmælken og kog den med i et par minutter.
    Plant Mate-stykkerne optager en del væske, og hvis saucen begynder at blive for tyk, tilsættes blot ekstra vand.
  • Til sidst tilsættes salt, peber og æbleeddike og det sidste hvidløg. Evt. også frisk koriander.
  • Ønskes der en tykkere sovs, jævnes den med lidt majsstivelse.

Noter

Serveringsforslag:
Karryretten kan serveres til kogte korn, pasta, ovnbagte rodfrugter eller hvad der er i køkkenet!
Server også gerne en salat med fintskåret spidskål/ hvidkål/ blomkål … kål er godt