


Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 546kj
Fedt 5,90g
– heraf mættede fedtsyrer 2,71g
Kulhydrat 14,6g
Kostfibre 1,71g
Protein 5,06g

Karrygryde – som alle kan li’ den!
Ingredienser
- 125 g Plant Mate. Vælg imellem eller mix:
Slices/ Plante Stykker/ Flakes/ Mince/
- 6 dl grønsagsbouillon
- 15 g karry - den du bedst kan li' (15g=2spsk). Her har vi anvendt en mild karry.
- 120 g løg, hakket – 120g er et stort løg
- 300 g rodfrugter, i tern eller stykker (gulerod, selleri, persillerod, pastinak)
- 3 fed fed hvidløg, knust (3 fed=0,5spsk)
- 0,5 dl olie
- 3 dl kokosmælk
- 35 g tomatpuré (35g=2spsk)
- 6 g salt
- 2 g peber
- 15 g æblecidereddike eller æbleeddike (15g=1spsk)
- 2 g spidskommen, stødt (2g=1tsk)
- 2 g cayennepeber/chili (2g=1tsk)
- Frisk koriander, som mulighed for mere smag!
Sådan gør du
- Løg og rodfrugter steges i gryde eller sauterpande i olie til de er let gyldne.Tilsæt hvidløg og lad det stege med i et minuts tid hvorefter karry, cayennepeber og spidskommen tilsættes og steges lidt med.En del af hvidløget kan evt. holdes tilbage og tilsættes til sidst for en mere frisk hvidløgssmag.
- Plant Mate-stykkerne og bouillonen kommes i gryden til karryen og de stegte grønsager og det hele simrekoger i ca. 5 minutter.
- Tilsæt derefter kokosmælken og kog den med i et par minutter.Plant Mate-stykkerne optager en del væske, og hvis saucen begynder at blive for tyk, tilsættes blot ekstra vand.
- Til sidst tilsættes salt, peber og æbleeddike og det sidste hvidløg. Evt. også frisk koriander.
- Ønskes der en tykkere sovs, jævnes den med lidt majsstivelse.
Noter
Serveringsforslag:
Karryretten kan serveres til kogte korn, pasta, ovnbagte rodfrugter eller hvad der er i køkkenet!
Server også gerne en salat med fintskåret spidskål/ hvidkål/ blomkål … kål er godt
Læg en kommentar
Du skal være logged på for at skrive en kommentar.