Lasagne med grønsager og Plant Mate
Lasagne med grønsager og Plant Mate
Lasagne med grønsager og Plant Mate

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 433kj
Fedt 3,85g
– heraf mættede fedtsyrer 1,18g
Kulhydrat 11,7g
Kostfibre 2,80g
Protein 4,11g

Lasagne med grønsager og Plant Mate

Lasagne med grønsager og Plant Mate

19 personer Udskriv opskrift

Ingredienser
  

Lasagnefyldet

  • 350 g Plant Mate. Vælg imellem eller mix: Mince/ Plante Hakket/ Mince Mini/Shreds
  • 120 g Plant Mate Nano Strips
  • 7 g oregano
  • 5 g timian
  • 400 g løg, fint hakket
  • 900 g gulerødder, fint revet
  • 850 g hokkaidogræskar, i tynde små skiver
  • 300 g tomatpuré
  • 7 dl vand
  • 900 g bladselleri, fintsnittet
  • 800 g tomater, hakkede fra dåse
  • 7 dl grønsagsbouillon, varm
  • 40 g olie
  • 14 g salt
  • 8 g sort peber, kværnet

Bechamelsaucen

  • 280 g smør eller plantesmør
  • 90 g majsstivelse
  • 1,3 l havredrik eller mælk
  • 9 g urtesalt
  • 1 g muskatnød, fintrevet
  • 750 g lasagneplader

Sådan gør du
 

Grønsagslasagnefars

  • Plant Mate stykkerne overhældes med 7 dl varm grønsagsbouillon. Lad stå i ca. 5 min.
  • Sauter løgene i olie i ca. 5 min. til de er let brunede.
  • Tilsæt de opblødte Plant Mate stykker og rist dem ved høj varme til de bliver let gyldne.
  • Skru derefter ned for varmen og tilsæt resten af ingredienserne.
  • Lad retten simrekoge under låg i ca. 30 min.

Bechamelsauce

  • Smelt smør eller plantesmør i en gryde, kom melet i og pisk indtil det samler sig til en bolle.
  • Havredrik eller mælk tilsættes nu lidt ad gangen til konsistensen bliver som en sauce.
  • Smag til med revet muskatnød og urtesalt.

Lasagnen samles og bages

  • Smør et fad eller en kantine med olie og fordel et lag bechamelsauce deri.
  • Læg derefter skiftevis grønsagsfars, bechamelsauce og plader lagvis i fadet/kantinen og slut af med et lag sauce. 3 lag plader vil være passende.
  • Bag i forvarmet ovn ved 175 gr.C i ca. 40 minutter til lasagnepladerne er møre med lidt bid. Kernetemperaturen skal gerne være 75 grader.

Noter

Serveringsforslag:
Ønskes smagen af lidt ost, kan der tilsættes 15g revet ost til saucen sammen med muskatnød og urtesalt.
Der kan også tilbydes revet ost i en skål ved siden. Eventuelt parmesanost.
Opbevaring:
Kan opbevares på køl og kan sagtens fryses. Skær evt. en bagt lasagne i passende enkeltportioner før indfrysning. Stykkerne fungerer fint, når lasagnestykkerne skal genopvarmes.