


Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 433kj
Fedt 3,85g
– heraf mættede fedtsyrer 1,18g
Kulhydrat 11,7g
Kostfibre 2,80g
Protein 4,11g

Lasagne med grønsager og Plant Mate
Ingredienser
Lasagnefyldet
- 350 g Plant Mate. Vælg imellem eller mix: Mince/ Plante Hakket/ Mince Mini/Shreds
- 120 g Plant Mate Nano Strips
- 7 g oregano
- 5 g timian
- 400 g løg, fint hakket
- 900 g gulerødder, fint revet
- 850 g hokkaidogræskar, i tynde små skiver
- 300 g tomatpuré
- 7 dl vand
- 900 g bladselleri, fintsnittet
- 800 g tomater, hakkede fra dåse
- 7 dl grønsagsbouillon, varm
- 40 g olie
- 14 g salt
- 8 g sort peber, kværnet
Bechamelsaucen
- 280 g smør eller plantesmør
- 90 g majsstivelse
- 1,3 l havredrik eller mælk
- 9 g urtesalt
- 1 g muskatnød, fintrevet
- 750 g lasagneplader
Sådan gør du
Grønsagslasagnefars
- Plant Mate stykkerne overhældes med 7 dl varm grønsagsbouillon. Lad stå i ca. 5 min.
- Sauter løgene i olie i ca. 5 min. til de er let brunede.
- Tilsæt de opblødte Plant Mate stykker og rist dem ved høj varme til de bliver let gyldne.
- Skru derefter ned for varmen og tilsæt resten af ingredienserne.
- Lad retten simrekoge under låg i ca. 30 min.
Bechamelsauce
- Smelt smør eller plantesmør i en gryde, kom melet i og pisk indtil det samler sig til en bolle.
- Havredrik eller mælk tilsættes nu lidt ad gangen til konsistensen bliver som en sauce.
- Smag til med revet muskatnød og urtesalt.
Lasagnen samles og bages
- Smør et fad eller en kantine med olie og fordel et lag bechamelsauce deri.
- Læg derefter skiftevis grønsagsfars, bechamelsauce og plader lagvis i fadet/kantinen og slut af med et lag sauce. 3 lag plader vil være passende.
- Bag i forvarmet ovn ved 175 gr.C i ca. 40 minutter til lasagnepladerne er møre med lidt bid. Kernetemperaturen skal gerne være 75 grader.
Noter
Serveringsforslag:
Ønskes smagen af lidt ost, kan der tilsættes 15g revet ost til saucen sammen med muskatnød og urtesalt.
Der kan også tilbydes revet ost i en skål ved siden. Eventuelt parmesanost. Opbevaring: Kan opbevares på køl og kan sagtens fryses. Skær evt. en bagt lasagne i passende enkeltportioner før indfrysning. Stykkerne fungerer fint, når lasagnestykkerne skal genopvarmes.
Der kan også tilbydes revet ost i en skål ved siden. Eventuelt parmesanost. Opbevaring: Kan opbevares på køl og kan sagtens fryses. Skær evt. en bagt lasagne i passende enkeltportioner før indfrysning. Stykkerne fungerer fint, når lasagnestykkerne skal genopvarmes.
Læg en kommentar
Du skal være logged på for at skrive en kommentar.