Makrelfri salat
Makrelfri salat
Makrelfri salat

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi  509kj
Fedt  5,9g
-heraf mættede fedtsyrer 0,7g
Kulhydrat 6,3g
Kostfibre 3,3g
Protein 9,7g

 

Makrelfri salat - energi-Plant Mate

Makrelfri salat

10 personer Udskriv opskrift

Ingredienser
  

  • 100 g Plant Mate produkt. Vælg imellem eller mix: Bites/ Flakes. - Bites vil fungere bedst da disse stykker er nemme at dele i mindre stykker når de har suget væske.
  • 200 g bouillon (200g=2dl)
  • 200 g flåede hakkede tomater (200g=2dl)
  • 30 g tomatpuré (30g=2spsk)
  • 2 g noritang, finthakket pulver (2g=1,5spsk)
  • 28 g olivenolie el. hørfrøolie (28g=2spsk)
  • 14 g æbleeddike (14g=1spsk)
  • 5 g kokossukker eller rørsukker (5g=1,5tsk)
  • 3 g salt (3g=0,5tsk)
  • 1,5 g peber, friskkværnet (1,5g=0,5tsk)
  • 2 g gærflager, kan udelades, men giver en god smag (2g=0,5spsk)

Sådan gør du
 

  • Bouillon blandes med de flåede tomater, tomatpuré, noritang (kværnet eller finthakket), olie, æbleeddike, sukker, salt, peber og evt. gærflager.
  • Tilsæt Plant Mate stykkerne og lad dette stå i ca. 10 min. - Rør rundt et par gange imens.
  • Brug en håndmixer eller et piskeris til at rive op i overfladen af plantestykkerne. Kør med håndmixeren eller pisk til stykkerne er let flossede i kanterne. På denne måde kommer de til at minde mere om strukturen på fiskekød. - Det er også en mulighed at bruge hænderne til at dele de opblødte Plant Mate stykker.
  • Rør det hele godt sammen.
  • Opskriften med 100g Plant Mate og tilhørende ingredienser vil række til 10 voksne eller 20 børnehavebørn. Der bliver ca. 580g ialt.

Noter

Serveringsforslag:
Bruges som pålæg på brød. Servér evt. sammen med mayonnaise og purløg.
Opbevaring:
Opbevares på køl. Tåler ikke frost.