Marokkansk tagine med Plant Mate
Marokkansk tagine med Plant Mate
Marokkansk tagine med Plant Mate

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 458kj
Fedt 3,88g
– heraf mættede fedtsyrer 2,06g
Kulhydrat 13,20g
Kostfibre 2,40g
Protein 4,59g

Marokkansk tagine med Plant Mate

Marokkansk tagine

4 personer Udskriv opskrift

Ingredienser
  

  • 80 g Plant Mate produkt. Vælg imellem eller mix: Mince/ Plante Hakket/ Mince Mini/ Strips/ Plante Strimler/ Flakes/PlanteStykker/Slices
  • 400 g tomat,flået eller hakket
  • 100 g squash,i grove tern
  • 100 g aubergine i grove tern
  • 100 g rød peberfrugt i grove tern
  • 140 g g gulerod i grove tern
  • 200 g tomat i grove tern
  • 10 g hvidløg, hakket
  • 40 g kokosfedt
  • 300 g grønsagsfond
  • 30 g sojasauce
  • 10 g ingefærrod, revet
  • 4 g koriander, hele frø som stødes
  • 4 g spidskommen, hele frø som stødes
  • 2 g kanel, stødt
  • 2 g røget paprika
  • 4 g sød paprika
  • 10 g salt
  • 40 g mandler, hele

Tilbehør

  • 200 g perlebyg
  • 320 g vand
  • 4 g salt

Sådan gør du
 

  • Squash, aubergine og rød peber steges i kokosfedt i kort tid ved hård varme.
  • Tilsæt tern af gulerod.
  • Tilsæt krydderier, ingefær og hvidløg og steg med et par minutter.
  • Tilsæt den friske og den flåede tomat, grønsagsbouillonen, soja og kog op.
  • Tilsæt derefter Plant Mate stykkerne og hæld blandingen over i din tagine.
  • Der kan også anvendes en stegeso eller en gastro bakke med låg, der dækker ca. 90%.
  • Bag retten ved i forvarmet ovn v.175°C i 45 min.
  • Kog bygkernerne i let saltet vand.
  • Bag mandlerne i ovn i 10 – 15 min ved 175°C og hak dem derefter groft.
    Drys derefter retten med de bagte hakkede mandler og evt. lidt grønt.

Noter

Serveringsforslag:
I stedet for perlebyg, kan der også serveres couscous som tilbehør. Couscous er almindeligt som tilbehør i Marokko. Alle former for bagte eller kogte rodfrugter vil også være velegnede.
Opbevaring:
Marrokkansk tagine kan fryses - eller opbevares på køl i 4-5 dage.