


Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 458kj
Fedt 3,88g
– heraf mættede fedtsyrer 2,06g
Kulhydrat 13,20g
Kostfibre 2,40g
Protein 4,59g

Marokkansk tagine
Ingredienser
- 80 g Plant Mate produkt. Vælg imellem eller mix: Mince/ Plante Hakket/ Mince Mini/ Strips/ Plante Strimler/ Flakes/PlanteStykker/Slices
- 400 g tomat,flået eller hakket
- 100 g squash,i grove tern
- 100 g aubergine i grove tern
- 100 g rød peberfrugt i grove tern
- 140 g g gulerod i grove tern
- 200 g tomat i grove tern
- 10 g hvidløg, hakket
- 40 g kokosfedt
- 300 g grønsagsfond
- 30 g sojasauce
- 10 g ingefærrod, revet
- 4 g koriander, hele frø som stødes
- 4 g spidskommen, hele frø som stødes
- 2 g kanel, stødt
- 2 g røget paprika
- 4 g sød paprika
- 10 g salt
- 40 g mandler, hele
Tilbehør
- 200 g perlebyg
- 320 g vand
- 4 g salt
Sådan gør du
- Squash, aubergine og rød peber steges i kokosfedt i kort tid ved hård varme.
- Tilsæt tern af gulerod.
- Tilsæt krydderier, ingefær og hvidløg og steg med et par minutter.
- Tilsæt den friske og den flåede tomat, grønsagsbouillonen, soja og kog op.
- Tilsæt derefter Plant Mate stykkerne og hæld blandingen over i din tagine.
- Der kan også anvendes en stegeso eller en gastro bakke med låg, der dækker ca. 90%.
- Bag retten ved i forvarmet ovn v.175°C i 45 min.
- Kog bygkernerne i let saltet vand.
- Bag mandlerne i ovn i 10 – 15 min ved 175°C og hak dem derefter groft.Drys derefter retten med de bagte hakkede mandler og evt. lidt grønt.
Noter
Serveringsforslag:
I stedet for perlebyg, kan der også serveres couscous som tilbehør. Couscous er almindeligt som tilbehør i Marokko. Alle former for bagte eller kogte rodfrugter vil også være velegnede.
Opbevaring:
Marrokkansk tagine kan fryses - eller opbevares på køl i 4-5 dage.
Læg en kommentar
Du skal være logged på for at skrive en kommentar.