Plant Mate Chili cin carne

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 395kj
Fedt 3,93g
– heraf mættede fedtsyrer 0,69g
Kulhydrat 7,53g
Kostfibre  3,03g
Protein 5,71g

 

Chili sin carne

Plant Mate Chili sin carne

4 personer Udskriv opskrift

Ingredienser
  

  • 125 g Plant Mate. Vælg imellem eller mix: Plante Stykker eller Flakes
  • 0,5 dl olie
  • 2 dl rødløg i tern
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl peberfrugt i tern
  • 2 dl gulerod i små tern eller skiver
  • 2 tsk chili med fjernede kerner
  • 1 dåse tomat, hakket, 400g
  • 4 dl vand, kogende
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk spidskommen, knust
  • 1 spsk salt
  • 0,5 tsk sort peber, stødt/kværnet
  • 0,25 tsk cayenne
  • 1 tsk røget Paprika eller sød paprika
  • 1 tsk korianderfrø, stødt
  • 0,25 tsk kanel
  • 0,25 tsk timian
  • 40 g chokolade, mørk
  • 1 dåse sorte bønner eller andre bønner (1 dåse = 250 g)

Sådan gør du
 

  • Plante Stykkerne kommes i en skål og overhældes med kogende vand. De skal stå i ca. 10 min.
  • Løg og hvidløg ristes i olien og simrer i nogle minutter ved middel varme.
  • Krydderierne tilsættes og steges med i 1 minuts tid.
  • Grønsagerne tilsættes og brunes med i ca. 5 min.
  • Plante Stykker, tomat, kaffe, chokolade og æblecidereddike tilsættes og retten bringes i kog. Herefter skal retten simre ved middel varme i ca. 15 min.

Noter

Chili sin carnen kan serveres med et godt brød og lidt creme fraiche.
Ønskes mere tilbehør, er det velegnet med kogte korn eller kogte kartofler.