


Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 485kj/115kcal
Fedt 6,9g
Heraf mættede fedtsyrer 0,9g
Kulhydrat 2,6g
Protein 7,2g
Kostfibre 2,3g
Salt 1,0g

Plant Mate Frikassé
Ingredienser
- 175 g Plant Mate produkt. Vælg imellem eller mix: Flakes/Mince /Bites
- 400 g grønsagsbuillon (400 g = 4 dl)
- 350 g porrer i tynde skiver
- 550 g gulerødder i tern eller skiver
- 250 g grønne ærter
- 28 g æbleeddike (28 g = 2 spsk)
- 50 g smør eller plantesmør
- 50 g hvedemel
- 1 l vand fra blanchering afgrønsagerne
- 300 g havrefløde eller alm. fløde (300 g = 3 dl)
- 4 g tørret timian (4 g = 2 tsk)
- 12 g salt (12 g = 3 tsk)
- 3 g peber ( 3 g = 3/4 tsk)
Sådan gør du
- Hæld bouillon + æbleeddike over Plant Mate stykkerne og lad dem stå i ca. 10 min. Der kan evt. køres med en håndmixer el. et piskeris i de opblødte stykker i etpar minutter. På denne måde bliver de lidt flossede i kanterne og minder mereom den struktur hønsekød har.
- Blanchér gulerødder og porrer i 2-3minutter i letsaltet vand. Gem kogevandet til saucen.
- Smelt smørret i en tykbundet gryde og tilsæt mel. Pisk det sammen til en melbolle. Hæld kogevandet fra grønsagerne og fløden i lidt ad gangen, mens der piskes. Røri saucen i et par minutter indtil den er jævnet.
- Tilsæt de blancherede gulerødder og porrer, samt de udblødte plante stykker. Tilsæt også det evt. overskydendebouillon, som plante stykkerne er opblødt i. Tilsæt salt og peber og varm saucen op til kogepunktet. Tilsæt ærterne til sidst så de bevarer den grønne farve og det friske bid!
Noter
Serveringsforslag:
Servér med kogte kartofler og et drys frisk persille. 75 g kartofler pr. vuggestuebarn 100 g kartofler pr. børnehavebarn Opbevaring:
Retten er fryseegnet.
Tips til anvendelse af rest:
En rest kan evt. serveres som fyld i tarteletter.
Servér med kogte kartofler og et drys frisk persille. 75 g kartofler pr. vuggestuebarn 100 g kartofler pr. børnehavebarn Opbevaring:
Retten er fryseegnet.
Tips til anvendelse af rest:
En rest kan evt. serveres som fyld i tarteletter.
Læg en kommentar
Du skal være logged på for at skrive en kommentar.