

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 435kj
Fedt 2,23g
- heraf mættede fedtsyrer 0,21g
Kulhydrat 14,6g
Kostfibre 2,64g
Protein 4,90g

Plant Mate Labskovs
Ingredienser
- 120 g Plant Mate. Vælg imellem eller mix: Flakes/Strips/Plante Strimler/Mince/Bites
- 500 g grønsagsbouillon
- 1 kg store og melede kartofler
- 150 g løg i skiver
- 30 g rapsolie (30g=2spsk)
- 4-5 laurbærblade
- 5 g salt (5g=1 stor tsk)
- 1 g hel sort peber (1g=4hele peberkorn)
Tilbehør
- 240 g rugbrød (4 skiver)
- 120 g syltede rødbeder
- 20 g sennep
- 20 g purløg
Sådan gør du
- Plant Mate stykkerne sættes i blød i varm bouillon i 15 min. Dræn derefter stykkerne for væske, men gem den til saucen.
- Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern.
- Sauterer løgene i olien til de er bløde og klare.
- Tilsæt dernæst kartoffeltern, laurbærblade, peber, salt og væsken fra i blød sætningen af Plant Mate. Retten koges op og koger til kartoflerne er næsten møre, 10-15 min. Tilsæt evt. mere vand/væske undervejs - meningen er, at kartoflerne skal koge lidt ud i kanterne så de jævner retten og bliver cremet ved servering.
- Når kartoflerne er ved at være møre tilsættes Plant Mate stykkerne og retten simrer i yderligere 5-10 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Anret og server med rugbrød, syltede rødbeder, sennep og purløg.
Noter
Serveringsforslag:
Kan evt. serveres med ovnbagte rødbeder og et stykke ristet rugbrød, men altid med sennep!
Opbevaring:
Kan køles, men ikke fryses.
Tips til anvendelse af rest:
Rester kan varmes som en del af næste dags frokost.
Læg en kommentar
Du skal være logged på for at skrive en kommentar.