Plant Mate Labskovs
Plant Mate Labskovs

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 435kj
Fedt 2,23g
- heraf mættede fedtsyrer 0,21g
Kulhydrat 14,6g
Kostfibre 2,64g
Protein 4,90g

 

Plant Mate Labskovs

Plant Mate Labskovs

4 serveringer Udskriv opskrift

Ingredienser
  

  • 120 g Plant Mate. Vælg imellem eller mix: Flakes/Strips/Plante Strimler/Mince/Bites
  • 500 g grønsagsbouillon
  • 1 kg store og melede kartofler
  • 150 g løg i skiver
  • 30 g rapsolie (30g=2spsk)
  • 4-5 laurbærblade
  • 5 g salt (5g=1 stor tsk)
  • 1 g hel sort peber (1g=4hele peberkorn)

Tilbehør

  • 240 g rugbrød (4 skiver)
  • 120 g syltede rødbeder
  • 20 g sennep
  • 20 g purløg

Sådan gør du
 

  • Plant Mate stykkerne sættes i blød i varm bouillon i 15 min. Dræn derefter stykkerne for væske, men gem den til saucen.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern.
  • Sauterer løgene i olien til de er bløde og klare.
  • Tilsæt dernæst kartoffeltern, laurbærblade, peber, salt og væsken fra i blød sætningen af Plant Mate.
    Retten koges op og koger til kartoflerne er næsten møre, 10-15 min. Tilsæt evt. mere vand/væske undervejs - meningen er, at kartoflerne skal koge lidt ud i kanterne så de jævner retten og bliver cremet ved servering.
  • Når kartoflerne er ved at være møre tilsættes Plant Mate stykkerne og retten simrer i yderligere 5-10 minutter.
  • Smag til med salt og peber.
  • Anret og server med rugbrød, syltede rødbeder, sennep og purløg.

Noter

Serveringsforslag:
Kan evt. serveres med ovnbagte rødbeder og et stykke ristet rugbrød, men altid med sennep!
Opbevaring:
Kan køles, men ikke fryses.
Tips til anvendelse af rest:
Rester kan varmes som en del af næste dags frokost.