Plant Mate Forårsruller
stegte forårsruller

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 476kj
Fedt 3,44g
– heraf mættede fedtsyrer 0,33g
Kulhydrat 13,10g
Kostfibre 3,07g
Protein 5,82g

Stegte forårsruller energifordeling

Stegte forårsruller med bagte gulerødder

4 personer (2 stk/person - beregn 1 stk/person ved små måltider) Udskriv opskrift

Ingredienser
  

Forårsruller

  • 150 g Plant Mate NANO Strips
  • 150 g vand
  • 300 g gulerødder, revet lidt groft
  • 350 g spidskål, fint skåret i strimler
  • 120 g løg i tynde strimler
  • 240 g Wuton dej (240g=12 ark)
  • 4 g spidskommen, hele frø (4g=2tsk)
  • 4 g koriander, hele frø (4g=2tsk)
  • 2 g sort peber, kværnet (2g=1tsk)
  • 1 g laurbærblade (1g=2blade)
  • 30 g olie til stegning (30g=2spsk)

Bagte gulerødder med kogte rugkerner:

  • 400 g gulerod, i grove stave, evt. med skræl
  • 15 g olivenolie(15g=1 spsk)
  • 15 g honning (15g=1spsk)
  • 4 g salt (4g=1tsk)
  • 50 g hele rugkerner eller andre korn
  • 5 g timian, gerne frisk

Sådan gør du
 

Forårsruller:

  • Rist krydderierne og kværn dem fint.
  • Bland gulerod og kål med krydderier og salt. Rør rundt nogle gange, evt. i røremaskine.
  • Tilsæt Plant Mate Nanostrips og vand og rør det hele godt sammen.
  • Læg 90g fyld i hvert ark wuton dej og fold dejen til en rulle.
  • Steg rullerne i olie ved middelvarme på en pande eller kipsteger. Vend dem indtil de er gyldne og sprøde på alle sider.

Bagte gulerødder med rugkerner:

  • Vend gulerodsstavene med honning, olivenolie, salt, peber og timian og bag dem i ca. 10 min. i forvarmet ovn v. 225 grC.
  • Kog rugkernerne i vand og salt til de er møre i kernen med stadig har lidt bid i skallen.
  • Vend de kogte rugkerner med de bagte gulerødder.

Noter

Serveringer:
Antal serveringer til Små Måltider: 8 (1 stk/person)
Antal serveringer til Hovedmåltid: 4  (2 stk/person)
Serveringsforslag:
Serveres med soja og chilisauce
Der kan benyttes andre grøntsager i rullerne som fyld, bare de er nogenlunde varmestabile.
Opbevaring:
Kan opbevares på køl i ca. 1 døgn før de steges
Tips til anvendelse af rest:
Rester kan varmes igen i ovnen.