Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 410 kcal/1428 kj
Kulhydrat 40g
Fedt 4,1g
Protein 53g
Kostfibre 15g

Bolognese

20 vuggestuebørn Udskriv opskrift

Ingredienser
  

  • 100 g Løg
  • 25 g Hvidløg
  • 84 g Olivenolie
  • 250 g Gulerødder
  • 175 g Champignon
  • 125 g Bladselleri
  • 800 g Hakkede flåede tomater
  • 300 g Plant Mate granulate 8020
  • 600 g Grøntsagsbouillon
  • 32 g Koncentreret tomatpuré
  • 42 g Æbleeddike
  • 12 g Rørsukker
  • 9 g Sød paprika
  • 4 g Tørret timian
  • 4 g Tørret oregano
  • 2 g Tørrede chiliflager
  • 12 g Uraffineret salt
  • 2 g Friskkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Rens og hak løg og hvidløg fint.  Rens gulerødder, bladselleri og champignon og skæri grove stykker. Hakkes derefter fint i en foodprocessor.
  • Varm olivenolien op i en gryde sammen med paprika.Tilsæt de finthakkede løg og hvidløg. Svits til løgene er blevet klare i kanterne.
  • Tilsæt de øvrige finthakkede grønsager og svits det hele sammen i et par minutter.
  • Nu tilsættes Plant Mate Granulat, de flåede hakkede tomater, samt bouillon, timian, oregano, chiliflager, æbleeddike, sukker, saltog peber.
  • Rør grundigt i gryden og lad det hele simre i ca.20 min.
  • Smag retten til før servering.

Noter

Serverér evt. sammen med fuldkornspasta, revet ost og finthakket persille el. grønkål.
Fuldkornspasta pr. barn:

Ca. 30 g. tørret fuldkornspasta pr. vuggestuebarn
Ca. 40 g. tørret fuldkornspasta pr. børnehavebarn
Revet ost pr. barn:
ca. 10 g. revet 45+ ost pr. vuggestuebarn
ca. 15 g. revet 45+ ost pr. børnehavebarn
Retten er fryseegnet.
Tips til brug af rester
Rester kan f.eks. bruges som fyld i pandekager, i lasagne, i en ovnret med pasta og revet ost og oven på en pizza.

Allergener

Alkj dfælakj dfdfjaæsldfkja æsldfkja æsdlfkjaæds dfaælskdjfaæsldfkj aæsdflkja æsdflkja æsdflkja sædflkja sædflkjas dæflkajs dfælakjsd fælaksjdf æalskdjf .

Opskriften er udviklet af: Anette Hoeg Nielsen