Boller med gode proteiner

Til ca. 15 boller

Ingredienser:

100 g Plant Mate Protein Mini
360 g hvedemel
koldt vand til udblødning
1,4 dl lunkent vand
25 g gær
1½ spsk olie
1½ spsk honning
½ tsk fin salt eller 1 tsk grov salt
2½ spsk græskarkerner
2½ spsk solsikkekerner

  1. Hæld Protein Mini i en skål og dæk det med rigeligt koldt vand. Lad det stå i 10 min. hvor du rører rundt et par gange.
  2. Si derefter vandet fra.
  3. Gæren opløses i det lunkne vand. Tilsæt olie, honning, kerner, Protein Mini og salt. – Rør rundt til det hele er godt blandet.
  4. Tilsæt hvedemelet og ælt dejen til en let klistret, men samlet dej.
  5. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
  6. Form nu bollerne med en spiseske dyppet i koldt vand. Derefter kan de trilles de let i hænderne. Det går lidt nemmere hvis dine hænder også er fugtet i koldt vand.
  7. Bollerne sættes på en bageplade med bagepapir og hæver i 30 min.
  8. Bages i ovnen i ca. 15 min. ved 190grC.
  • Hvis du ønsker mere protein i dine egne favoritboller, så kan f.eks. 10% af melet udskiftes med Protein Mini.
    Hvedemel indeholder 11% protein.
    Protein Mini indeholder indeholder 51% protein.

  • Opskriften er udviklet af Plant Mate praktikant, Linette Rosenlund

Print Friendly, PDF & Email