Plant Mate Chili sin carne

Til 4 personer

Ingredienser:

1 pose Plante Stykker, 125g
1/2 dl Olie
2 dl Rødløg i tern
2 fed Hvidløg
1 dl Peberfrugt i tern
2 dl Gulerod i små tern eller skiver
1 rød Chili med fjernede kerner
1 dåse Tomat, hakket, 400g
4 dl Vand, kogende
2 dl Kaffe, gerne stærk
2 tsk Æblecidereddike
1 spsk Spidskommen, knust
1 spsk Salt
1/2 tsk Sort peber, stødt/kværnet
1/4 tsk Cayenne
1 tsk Røget Paprika eller sød paprika
1 tsk Korianderfrø, stødt
1/4 tsk kanel
1/4 tsk Timian
40g Chokolade, mørk
1 dåse Sorte bønner eller andre bønner, 250g

  1. Plante Stykkerne kommes i en skål og overhældes med kogende vand. De skal stå i ca. 10 min.
  2. Løg og hvidløg ristes i olien og simrer i nogle minutter ved middel varme.
  3. Krydderierne tilsættes og steges med i 1 minuts tid.
  4. Grønsagerne tilsættes og brunes med i ca. 5 min.
  5. Plante Stykker, tomat, kaffe, chokolade og æblecidereddike tilsættes og retten bringes i kog. Herefter skal retten simre ved middel varme i ca. 15 min.
  • Chili sin carnen kan serveres med et godt brød og lidt creme fraiche.
    Ønskes mere tilbehør, er det velegnet med kogte korn eller kogte kartofler.

  • Opskriften er udviklet af Vegetarzan

Print Friendly, PDF & Email