Plantedeller

Til 4 personer

Ingredienser:

1 pose Plante Hakket, 125g
3 dl kogende vand
1 dl Havregryn
3 spsk Æbleeddike
1 spsk Loppefrøskaller/Husk
1½ tsk Salt
1 lille løg, revet
1/2 tsk Røget paprika
1 tsk Grønsags bouillon pulver
1/4 tsk Timian
1/4 tsk Allehånde
1/4 tsk Spidskommen, knust
1/4 dl olie

  1. Bland Plante Hakket med revet løg, havregryn, loppefrøskaller, krydderier, bouillon pulver og kogende vand.
  2. Lad det stå i ca. 10 min. indtil Plante Hakket har opsuget vandet. Omrør et par gange så alt kommer i forbindelse med vand.
  3. Hak ca. 1/3 af blandingen i en foodprocessor eller med en stavblender under tilsætning af olien. Der vil så blive dannet en klistret fars.
  4. Tilsæt den resterende del af blandingen og hak kortvarigt.
  5. Lad farsen hvile en halv time i køleskabet.
  6. Form til Plantedeller og steg dem på panden i fedtstof ved middelvarme til de bliver gyldne og sprøde på ovefladen.
  • Opskriften er udviklet af Plant Mate Produktudvikler, Rikke Miklos

  • Opskriften her er videreudviklet af Alexander B. Keshtkar, som skriver om Plante Hakket: “Det absolut bedste jeg nogen sinde har prøvet”, da han havde tilberedt og smagt Plantedellerne.

    Alexander justerede lidt på opskriften og anvendte rigeligt vegansk bouillon og lod Plante Hakket trække i 40 min. Lod derefter et par spsk. af boullionen blive i skålen og siede resten fra. Under punkt 4 i ovenstående opskrift, tilsatte Alexander desuden ½ dl mel og 1-2 tsk. paprika.
    – Vi takker Alexander for respons og gode idéer.

Print Friendly, PDF & Email