Plantedeller
med havregryn og varme krydderier

Til 4 personer

Ingredienser:

125 g Plante Hakket/Mince Mini
3 dl vand
100 g hakket finthakket løg
3 spsk æbleeddike
1 dl havregryn
1 spsk loppefrøskaller
7,5 g/ 1½ tsk salt
½ tsk røget paprika
1 tsk bouillon pulver
1/4 tsk timian
1/4 tsk allehånde
1/4 tsk spidskommen, stødt
1/4 dl olie

Kokosolie, smør eller planteolie til stegning.

  1. Plant Mate stykkerne og øvrige ingredienser – minus olie – blandes godt.
  2. Lad det stå i ca. 20 min. Omrør et par gange undervejs, så alt kommer i forbindelse med vand.
  3. Tag så halvdelen af farsen fra i en skål og blend massen groft, evt. i en kødhakker. Tilsæt olien langsomt under omrøring så der dannes en klistret fars.
  4. Derefter røres det hele sammen igen.
  5. Form plantefarsen til deller og steg dem på panden i fedtstof ved middelvarme til de bliver gyldne og sprøde på overfladen. – Farsen kan også hvile inden den formes og steges.
  • Opskriften er udviklet af Rikke Miclos

  • Opskriften her er videreudviklet af Alexander B. Keshtkar, som skriver om Plante Hakket: “Det absolut bedste jeg nogen sinde har prøvet”, da han havde tilberedt og smagt Plantedellerne.

    Alexander justerede lidt på opskriften og anvendte rigeligt vegansk bouillon og lod Plante Hakket trække i 40 min. Lod derefter et par spsk. af boullionen blive i skålen og siede resten fra. Under punkt 4 i ovenstående opskrift, tilsatte Alexander desuden ½ dl mel og 1-2 tsk. paprika.
    – Vi takker Alexander for respons og gode idéer.

Print Friendly, PDF & Email