Kanelsnurrer

Til ca. 15 stykker

Ingredienser:

50 g Plant Mate Protein Mini
7 dl/400g hvedemel
2,5 dl speltmel
2,5 dl havredrik eller mælk
1 dl vand
50 g plantesmør eller smør
2 revne æbler
1 dl rørsukker
15 g gær
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. kardemomme

50g blødt smør/plantesmør
kanel og rørsukker

  1. Protein Mini sættes i blød i ca. 1dl vand i ca.10 min.
  2. Smelt smør i en gryde og tilsæt mælk/plantedrik. Varmes op til det er fingervarmt.
  3. Gæren smuldres i en skål og den lune væske hældes over. Rør rundt.
  4. Hæld vandet fra Protein Mini og hæld dem i skålen.
  5. Tilsæt salt, sukker, kardemomme, revne æbler og speltmel. Rør rundt til dejen er jævn.
  6. Tilsæt derefter hvedemelet lidt ad gangen. Dejen skal slippe hænderne og kunne rulles ud. – Dejen hæves i skålen i ca. 1 time.
  7. Efter hævning æltes dejen igennem og rulles ud til ca. 50x50cm.
  8. Smør det bløde smør på dejen og strø hele dejfladen med et fint lag kanel og sukker.
  9. Fold dejen så den måler ca. 25x50cm.
    Skær strimler på ca. 2cm`s bredde. Hold tommel- og pegefinder i hver ende af strimlen og snur den ene ende rundt om den anden hånd tommel- og pegefingre. Læg den ene ende ind under dejen så den ikke “snurrer” op.
  10. Bag ved 220 gr.C i 15-20 min.
  • Snurrerne smager rigtig godt lige efter bagning. Frys gerne de snurrer der ikke spises de første 2 dage efter bagning. Eller giv nogle stykker til naboen!

  • Opskriften er udviklet af  Plant Mate fan og hjemmebager, Anne Lasthein. 

Print Friendly, PDF & Email