
Kanelsnurrer
Til ca. 15 stykker
Ingredienser:
50 g Plant Mate Protein Mini
7 dl/400g hvedemel
2,5 dl speltmel
2,5 dl havredrik eller mælk
1 dl vand
50 g plantesmør eller smør
2 revne æbler
1 dl rørsukker
15 g gær
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. kardemomme
50g blødt smør/plantesmør
kanel og rørsukker
- Protein Mini sættes i blød i ca. 1dl vand i ca.10 min.
- Smelt smør i en gryde og tilsæt mælk/plantedrik. Varmes op til det er fingervarmt.
- Gæren smuldres i en skål og den lune væske hældes over. Rør rundt.
- Hæld vandet fra Protein Mini og hæld dem i skålen.
- Tilsæt salt, sukker, kardemomme, revne æbler og speltmel. Rør rundt til dejen er jævn.
- Tilsæt derefter hvedemelet lidt ad gangen. Dejen skal slippe hænderne og kunne rulles ud. – Dejen hæves i skålen i ca. 1 time.
- Efter hævning æltes dejen igennem og rulles ud til ca. 50x50cm.
- Smør det bløde smør på dejen og strø hele dejfladen med et fint lag kanel og sukker.
- Fold dejen så den måler ca. 25x50cm.
Skær strimler på ca. 2cm`s bredde. Hold tommel- og pegefinder i hver ende af strimlen og snur den ene ende rundt om den anden hånd tommel- og pegefingre. Læg den ene ende ind under dejen så den ikke “snurrer” op. - Bag ved 220 gr.C i 15-20 min.
Snurrerne smager rigtig godt lige efter bagning. Frys gerne de snurrer der ikke spises de første 2 dage efter bagning. Eller giv nogle stykker til naboen!
Opskriften er udviklet af Plant Mate fan og hjemmebager, Anne Lasthein.