Krydderkage

Krydderkage

Til ca. 15 stykker

Ingredienser:

80 g Plant Mate Protein Mini
250 g hvedemel
250 g havredrik eller mælk
175 g plantesmør eller smør
200 g brun farin
1 æg
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. allehånde
1 spsk. kanel
1½ tsk. kardemomme
1 tsk. stødt nellike

  1. Tænd ovnen på 175 gr.C. varmluft
  2. Sæt Protein Mini i blød i 200g mælk/havredrik i 10 min. Rør rundt et par gange.
  3. Efter 10 min. blendes Protein Mini med mælk/havredrik til en klistret masse.
  4. Rør farin og smør sammen til en glat masse med en dejskraber eller ske. Tilsæt ægget og rør godt rundt.
  5. Bland krydderierne med melet og bagepulveret – i en anden skål.
  6. Hæld melblandingen og det blendede Protein Mini skiftevis i smørblandingen. Dejen bliver rimelig fast!
  7. Tilsæt de sidste 50g mælk/havredrik til dejen og bland det hele godt sammen.
  8. Fordel dejen i en brødform foret med bagepapir og bag den i ovnen i 50-60 min. time ved 175 gr.C.
    – Dejen kan også fordeles i muffinforme i stedet og bages i ca. 30 min.
  9. Lad kagen køle af i formen.
  • Krydderkagen indeholder 7,5g protein pr. 100g.

    Traditionen tro kan krydderkage skæres i skiver og serveres med et tyndt lag smør.

  • Opskriften er udviklet af Plant Mate praktikant, Linette Rosenlund

Print Friendly, PDF & Email