
Krydderkage
Til ca. 15 stykker
Ingredienser:
80 g Plant Mate Protein Mini
250 g hvedemel
250 g havredrik eller mælk
175 g plantesmør eller smør
200 g brun farin
1 æg
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. allehånde
1 spsk. kanel
1½ tsk. kardemomme
1 tsk. stødt nellike
- Tænd ovnen på 175 gr.C. varmluft
- Sæt Protein Mini i blød i 200g mælk/havredrik i 10 min. Rør rundt et par gange.
- Efter 10 min. blendes Protein Mini med mælk/havredrik til en klistret masse.
- Rør farin og smør sammen til en glat masse med en dejskraber eller ske. Tilsæt ægget og rør godt rundt.
- Bland krydderierne med melet og bagepulveret – i en anden skål.
- Hæld melblandingen og det blendede Protein Mini skiftevis i smørblandingen. Dejen bliver rimelig fast!
- Tilsæt de sidste 50g mælk/havredrik til dejen og bland det hele godt sammen.
- Fordel dejen i en brødform foret med bagepapir og bag den i ovnen i 50-60 min. time ved 175 gr.C.
– Dejen kan også fordeles i muffinforme i stedet og bages i ca. 30 min. - Lad kagen køle af i formen.
Krydderkagen indeholder 7,5g protein pr. 100g.
Traditionen tro kan krydderkage skæres i skiver og serveres med et tyndt lag smør.
Opskriften er udviklet af Plant Mate praktikant, Linette Rosenlund