Marinerede Plante Stykker

– kan anvendes til mange retter.
Se forslag til smagsvarianter herunder.

Begynd med neutralmarineringen.

Ingredienser:

1 pose Plante Stykker, 125g
1/2 liter Kogende vand
2 spsk Olie – den du synes bedst om
1 tsk Salt
1/4 tsk sort peber, stødt

  1. Plante Stykker vendes med salt og peber i en skål
  2. Stykkerne overhældes med kogende vand
  3. Olien tilsættes og der røres rundt
  4. Læg låg på og lad trække i 20 min. Rør rundt et par gange undervejs.
  • Plantestykkerne er nu klar til at spise!
    De kan anvendes i en salat, som pizza-toppings eller tilsættes en gryderet.
  • De bliver også rigtig gode hvis de ristes i kort tid i olie eller smør. Gerne sammen med en krydderiblanding. Her er et par forslag:

    • 1/2 tsk cayenne eller chilipulver, 1/2 tsk røget paprika og 1 tsk sød paprika
    • 1 spsk garam masala og 1 spsk hakket purløg eller persille
    • 1 spsk ras el hanout og lidt appelsinsaft
    • 1 spsk hakket hvidløg, 1 tsk røget paprika, 1 tsk sød paprika, 1/2 tsk cayenne, 1/4 tsk spidskommen

    De ristede og krydrede Plante Stykker kan anvendes i en salat, som drys på en suppe, som en slags snack – og iøvrigt hvad fantasien bringer!

Se også opskrifter med marinerede Plante Stykker og Plante Hakket, som giver både farve og smag. Klik her

Print Friendly, PDF & Email