
“Flødeboller” eller Lakridskugler
Ingredienser:
100g Protein Mini eller Plant Mate Granulat
3 dl stærk lakridsrodste
500g dadler
100g mandler eller mandelmel
4 tsk lakridspulver
80g jomfrukokosolie
200g mørk chokolade
1 knivspids salt
rismel
Disse små kugler er det rene Mums! De serveres og sælges hos Kunst og Kulturcenter Tuskær i Fjaltring ved Vesterhavet. Tuskær har det økologiske spisemærke og er beriget med særdeles kreative madfolk!
www.tuskaer.dk
-
Protein Mini eller Granulat sættes i blød i teen og står i 20 minutter.
-
Mandler blendes i foodprocessor til de er som mel.
-
Plant Mate blandingen tilsættes mandelmelet og derefter også dadler, lakrids, salt og kokosolie. Røres godt sammen.
-
Konfektmassen rulles til små kugler, som rulles i rismel for at undgå at de klistrer. – Konfektmassen kan også trykkes lidt ud på bagepapir og sættes i fryseren 1 times tid inden den formes til kugler. Det gør det nemmere og mindre klistret at arbejde videre med
-
Derefter rulles kuglerne. Ønsker du chokoladeovertræk, kan kuglerne med fordel fryses inden, da chokoladen så stivner hurtigt og er nemmere at styre!
-
Chokoladen smeltes. Stik en tandstik i kuglerne og døp dem i chokoladen.
Lad dem tørre.
-
Derefter kan de evt. sættes i fryseren. De behøver blot at udtages kort tid før servering
Protein Mini eller Granulat sættes i blød i teen og står i 20 minutter.
Mandler blendes i foodprocessor til de er som mel.
Plant Mate blandingen tilsættes mandelmelet og derefter også dadler, lakrids, salt og kokosolie. Røres godt sammen.
Konfektmassen rulles til små kugler, som rulles i rismel for at undgå at de klistrer. – Konfektmassen kan også trykkes lidt ud på bagepapir og sættes i fryseren 1 times tid inden den formes til kugler. Det gør det nemmere og mindre klistret at arbejde videre med
Derefter rulles kuglerne. Ønsker du chokoladeovertræk, kan kuglerne med fordel fryses inden, da chokoladen så stivner hurtigt og er nemmere at styre!
Chokoladen smeltes. Stik en tandstik i kuglerne og døp dem i chokoladen.
Lad dem tørre.
Derefter kan de evt. sættes i fryseren. De behøver blot at udtages kort tid før servering
Opskriften er udviklet af Lise Faurschou, Tuskær.