Plant Mate Tarteletfyld

Tarteletfyld med gode planteproteiner

Til ca. 10 tarteletter

Ingredienser:

Lage til opblødning af Plant Mate Stykker eller Strimler:

125g Plant Mate Stykker eller Plant Mate Strimler
1 dl Aspargesvand
2 spsk æbleeddike
1 terning (5g) grønsagsbouillon
4 spsk persille, hakket
1 lille finthakket løg
2 dl vand
200 g champignong i skiver

Sauce:

270g aspargessnitter
2 dl aspargesvand
1/2 dl olie
6 spsk kartoffelmel
4 dl havredrik
4 tsk salt
1 tsk hvid peber eller 1½ tsk sort peber
2 knivspids muskatnød, stødt

  1. Alle ingredienserne til lagen, bortset fra Plante stykkerne, kommes i en gryde. Lagen bringes i kog under omrøring.
  2. Sluk for varmen og tilsæt Plante stykkerne. Lad dette stå i ca. 20 min. Omrør et par gange undervejs.

    Imens kan saucen tilberedes!

  3. Olie og kartoffelmel kommes i en gryde og omrøres under middel varme. Derefter tilsættes havredrik og aspargesvand og opvarmes yderligere.
  4. Når saucen er blevet cremet, tilsættes resten af ingredienserne til saucen.
  5. Når Plante stykkerne og lagen har trukket i ca. 20 min. tilsættes dette til gryden med saucen. – Det hele simrer videre i 5-10 min. under omrøring og er herefter klar til servering i tarteletterne.

    Hvis du har lidt persille eller purløg, så er det fint med et lille drys ovenpå.

  • Opskriften er udviklet af Plant Mate praktikanterne, Magnus og Daniel, som efter en del forsøg og hovedbrud knækkede koden til en plantebaseret og glutenfri cremet sauce, som ligner og smager meget tæt på den klassiske udgave med kyllingekød og hvid opbagt sauce!

Print Friendly, PDF & Email