
Plant Mate Bolognese
til 4 personer
Ingredienser:
1 pose Plante Hakket, 125g
½ dl Planteolie
2 dl løg i tern
2-4 fed hvidløg, hakket
4 dl Champignon i skiver
3 dl Gulerod i tynde skiver
1 dl Bladselleri i små stykker
6 dl Vand
1 dåse Hakket tomat, 400g
2 tsk Balsamico eddike
1 spsk Salt
½ tsk Sort peber
2 tsk Sød paprika
2 tsk Oregano eller timian
½ tsk sukker – kan udelades
Plant Mate Bolognese kan også tilsættes kapers og evt. drysses med revet parmesanost ved servering.
Ønskes en dybere rødlig farve i saucen, kan en mindre del af vandet udskiftes med rødbedesaft.
- Løg og hvidløg brunes i olien i få minutter.
- Champignon, gulerod, salt og krydderier tilsættes.
- Dernæst tilsættes vand, Plante Hakket, Tomat og blegselleri og retten varmes op til kogepunktet. Rør godt rundt så Plante Hakket blandes godt med de øvrige ingredienser.
- Skru lidt og lad retten simre under låg i ca. 15 min. ved middel varme.
Server med rodfrugtmos eller pasta. Sæt gerne en skål med revet parmesan på bordet.
Plant Mate Bolognese er også velegnet som sauce til en lasagne.