Plant Mate Bolognese
til 4 personer

Ingredienser:

1 pose Plante Hakket, 125g
½ dl Planteolie
2 dl løg i tern
2-4 fed hvidløg, hakket
4 dl Champignon i skiver
3 dl Gulerod i tynde skiver
1 dl Bladselleri i små stykker
6 dl Vand
1 dåse Hakket tomat, 400g
2 tsk Balsamico eddike
1 spsk Salt
½ tsk Sort peber
2 tsk Sød paprika
2 tsk Oregano eller timian
½ tsk sukker – kan udelades

  • Plant Mate Bolognese kan også tilsættes kapers og evt. drysses med revet parmesanost ved servering.
    Ønskes en dybere rødlig farve i saucen, kan en mindre del af vandet udskiftes med rødbedesaft.

  1. Løg og hvidløg brunes i olien i få minutter.
  2. Champignon, gulerod, salt og krydderier tilsættes.
  3. Dernæst tilsættes vand, Plante Hakket, Tomat og blegselleri og retten varmes op til kogepunktet. Rør godt rundt så Plante Hakket blandes godt med de øvrige ingredienser.
  4. Skru lidt og lad retten simre under låg i ca. 15 min. ved middel varme.
  • Server med rodfrugtmos eller pasta. Sæt gerne en skål med revet parmesan på bordet.

  • Plant Mate Bolognese er også velegnet som sauce til en lasagne.

Print Friendly, PDF & Email