Plant Mate Karryret

Til 4 personer

Ingredienser:

1 pose Plante Stykker, 125g
5 dl Grønsagsbouillon
2 spsk Karry, den du bedst kan lì
3 dl Løg, hakket
1 spsk + 1 tsk Hvidløg, knust
1/2 dl olie
3 dl Kokosmælk, havrefløde eller fløde
2 dl Æblemost
1 spsk Æblecidereddike
1 1/2 tsk Salt
1/4 tsk Sort peber, stødt
4 dl Rodfrugter i tynde skiver
2 spsk Majsmel

  1. Plante Stykkerne kommes i skål og tilsættes varm grønsagsbouillon. Rør rundt et par gange og dækkes med tallerken. Sættes til side.
  2. Løg og det meste af hvidløgene ristes i olie et minuts tid hvorefter karryen tilsættes og steger lidt med.
  3. Plante Stykkerne tilsættes. Evt. bouillon som ikke er optaget, tilsættes også. Tilsæt også kokosmælk, halvdelen af æblemosten samt rodfrugter, eddike, salt og peber.
  4. Kog op og lad derefter retten simre ved middelvarme i ca. 15 min.
  5. Til sidst jævnes retten med majsmel rørt op i den sidste del af æblemosten. Tilsæt også den sidste tsk knuste hvidløg.
  • Karryretten kan serveres med kogte korn, kogte ris eller en mos.
  • Det smager godt, det er sundt og det ser smukt ud med ristede blomkål og rå æbletern ved siden.

  • Opskriften er udviklet af Vegetarzan

    Print Friendly, PDF & Email