Tuskær Burgere

Tuskær Burgere

10 stk.

Ingredienser:

1 pose Protein Mini, 125g
– eller Plante Hakket og/eller Plante Strimler
2½ dl kogende vand med bouillon
120 g bagte og blendede eller mosede kartofler
1 lille rødløg, finthakket
1 porre, finthakket
1 lille gulerod, revet
1 tsk loppefrøskaller/ husk
1/2 tsk røget paprika
½ tsk fin salt eller 1 tsk groft salt
1/4 tsk sort peber
ca. 25 g rismel
1 tsk smagsneutral kokosolie til farsen
2 tsk smagsneutral kokosolie til ovnstegning

I stedet for Protein Mini, kan du anvende Plante Hakket eller Plante Strimler. I så fald skal blandingen blendes efter punkt 3 herunder – inden kartoflerne røres i.

  1. Grøntsagerne blandes med Protein Mini og loppefrøskallerne.
  2. Tilsæt krydderierne og rør rundt.
  3. Hæld kogende vand med bouillon over blandingen og lad det stå i ca. 20 min. Omrør et par gange så alt kommer i forbindelse med vand.
  4. De mosede eller let blendede bagte kartofler røres med kokosolie.
  5. Når Protein Mini blandingen har trukket i ca. 20 min. iblandes de bagte kartofler og det hele røres godt sammen.
  6. Til sidst tilsættes rismelet lidt ad gangen. Rismelet vil trække fugtighed til sig, så ibland kun så meget at farsen stadig virker fugtig og er nem at forme.
  7. Form til burgere og sæt dem på bagepapir, som er smurt med kokosolie. Olien bevirker at de ikke brænder fast til papiret.
  8. Bag dem ved 200 gr.C i ca. 15 min, vend dem og bag dem færdig i yderligere 10 min.
  • Disse Burger bøffer kan serveres på mange måder og med forskelligt tilbehør til den gode burgerbolle.

  • Opskriften er udviklet af Lise Faurschou, Tuskær, Kulinarisk Kulturcenter i Fjaltring.

Print Friendly, PDF & Email