Plantestykker i karryret

Næringsindhold pr. 100 g: (OBS SKAL RETTES)

Energi 410 kcal/1428 kj
Kulhydrat 40g
Fedt 4,1g
Protein 53g
Kostfibre 15g

Plant Mate Karryret

4 personer Udskriv opskrift

Ingredienser
  

  • 125 g Plante Hakket (125 g = 1 pose)
  • 5 dl grønsagsbouillon
  • 2 spsk karry - den du bedst kan li'
  • 3 dl løg, hakket
  • 1,3 spsk hvidløg, knust
  • 0,5 dl olie
  • 3 dl kokosmælk, havrefløde eller fløde
  • 2 dl æblemost
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1,5 tsk salt
  • 0,25 tsk sort peber, stødt
  • 4 dl rodfrugter i tynde skiver
  • 2 spsk majsmel

Sådan gør du
 

  • Plante Stykkerne kommes i skål og tilsættes varm grønsagsbouillon. Rør rundt et par gange og dækkes med tallerken. Sættes til side.
  • Løg og det meste af hvidløgene ristes i olie et minuts tid hvorefter karryen tilsættes og steger lidt med.
  • Plante Stykkerne tilsættes. Evt. bouillon som ikke er optaget, tilsættes også. Tilsæt også kokosmælk, halvdelen af æblemosten samt rodfrugter, eddike, salt og peber.
  • Kog op og lad derefter retten simre ved middelvarme i ca. 15 min.
  • Til sidst jævnes retten med majsmel rørt op i den sidste del af æblemosten. Tilsæt også den sidste tsk knuste hvidløg.

Noter

Karryretten kan serveres med kogte korn, kogte ris eller en mos.
 
Det smager godt, det er sundt og det ser smukt ud med ristede blomkål og rå æbletern ved siden.

Allergener

Alkj dfælakj dfdfjaæsldfkja æsldfkja æsdlfkjaæds dfaælskdjfaæsldfkj aæsdflkja æsdflkja æsdflkja sædflkja sædflkjas dæflkajs dfælakjsd fælaksjdf æalskdjf .

Opskriften er udviklet af Vegetarzan.