Plant Mate Flødebolle

Næringsindhold pr. 100 g:

 

Plant Mate lakridskugler

1 portion Udskriv opskrift

Ingredienser
  

  • 100 g Protein Mini eller Plant Mate Granulat
  • 3 dl lakridsrodste
  • 500 g dadler
  • 100 g mandler eller mandelmel
  • 4 tsk lakridspulver
  • 80 g jomfrukokosolie
  • 200 g mørk chokolade
  • 1 knivspids salt
  • rismel

Sådan gør du
 

  • Protein Mini eller Granulat sættes i blød i teen og står i 20 minutter.
  • Mandler blendes i foodprocessor til de er som mel.
  • Plant Mate blandingen tilsættes mandelmelet og derefter også dadler, lakrids, salt og kokosolie. Røres godt sammen.
  • Konfektmassen rulles til små kugler, som rulles i rismel for at undgå at de klistrer. – Konfektmassen kan også trykkes lidt ud på bagepapir og sættes i fryseren 1 times tid inden den formes til kugler. Det gør det nemmere og mindre klistret at arbejde videre med
  • Derefter rulles kuglerne. Ønsker du chokoladeovertræk, kan kuglerne med fordel fryses inden, da chokoladen så stivner hurtigt og er nemmere at styre!
  • Chokoladen smeltes. Stik en tandstik i kuglerne og døp dem i chokoladen.Lad dem tørre.
  • Derefter kan de evt. sættes i fryseren. De behøver blot at udtages kort tid før servering

Noter

Disse små kugler er det rene Mums! De serveres og sælges hos Kunst og Kulturcenter Tuskær i Fjaltring ved Vesterhavet. Tuskær har det økologiske spisemærke og er beriget med særdeles kreative madfolk!
www.tuskaer.dk