Plante Pariser
Plante Pariser
Plante Pariser

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 825kj
Fedt 10,0g
– heraf mættede fedtsyrer 2,17g
Kulhydrat 15,4g
Kostfibre 2,98g
Protein 9,98g

 

 

Plante Pariser

Plante Pariser

6 personer Udskriv opskrift

Ingredienser
  

1. del

  • 120 g Plant Mate produkt. Vælg imellem eller mix: Granulate 1000/ Protein Mini/ Granulate 8020/ Shreds
  • 250 g koldt vand
  • 70 g tomatkoncentrat / tomatpuré
  • 1 g tørret oregano (1g=1tsk)      
  • 1 g tørret rosmarin (1g=½tsk)
  • 0,2 g cayennepeber (0,2g= 1 knivspids)               
  • 1 g paprika (1g=½tsk)      
  • 3 g tørret kantarel eller shiitake svamp. Blendet med lidt salt
  • 6 g salt

2. del

  • 2 stk. middelstore æg
  • 75 g rasp
  • 40 g havregryn
  • 50 g olie
  • 50 g løg i små tern (50g=et middelstort løg)      
  • 6 skiver skiver franskbrød af 30-40g
  • 6 stk æg
  • 50 g kapers
  • 60 g syltet rødbede,  i tern
  • 50 g rødløg, i tern
  • 30 g revet peberrod
  • 40 g kokosfedt, eller et mix af 25g smør og 25g olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Plant Mate produkterne tilsættes vand,tomatkoncentrat, salt, krydderier og de blendede svampe. Rør det hele godt sammen. Lad det trække i 15 minutter, og rør i det et par gange undervejs.
  • Efter de ca. 15 min. tilsættes æg, rasp, havregryn, olie og løg og det hele røres godt sammen.
  • Læg 125g plantefars på hver brødskive (der skal ikke fars op ad siderne, da det er svært at stege).
  • Steg pariseren på begge side i rigeligt fedtstof.
  • Lav 6 spejlæg og placer et spejlæg på hver pariser.
  • Serverer pariseren med kapers,revet peberrod, rødløg og syltede rødbeder

Noter

Serveringsforslag:
Det er altid godt med en rå og frisk salat/ råkost til en Pariser! Råkosten må gerne have noget syre og friskhed.
Tip: 
Det er også en mulighed at mixe plantefarsen her med hakket oksekød. Bare ved at anvende 50% af hver har du bidraget væsentligt til et bedre klima på kloden.
Opbevaring:
Kan opbevares på køl og frost - før stegning!!
OBS: Kan også genopvarmes.