Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 825kj
Fedt 10,0g
– heraf mættede fedtsyrer 2,17g
Kulhydrat 15,4g
Kostfibre 2,98g
Protein 9,98g
Plante Pariser
Ingredienser
1. del
- 120 g Plant Mate produkt. Vælg imellem eller mix: Granulate 1000/ Protein Mini/ Granulate 8020/ Shreds
- 250 g koldt vand
- 70 g tomatkoncentrat / tomatpuré
- 1 g tørret oregano (1g=1tsk)
- 1 g tørret rosmarin (1g=½tsk)
- 0,2 g cayennepeber (0,2g= 1 knivspids)
- 1 g paprika (1g=½tsk)
- 3 g tørret kantarel eller shiitake svamp. Blendet med lidt salt
- 6 g salt
2. del
- 2 stk. middelstore æg
- 75 g rasp
- 40 g havregryn
- 50 g olie
- 50 g løg i små tern (50g=et middelstort løg)
- 6 skiver skiver franskbrød af 30-40g
- 6 stk æg
- 50 g kapers
- 60 g syltet rødbede, i tern
- 50 g rødløg, i tern
- 30 g revet peberrod
- 40 g kokosfedt, eller et mix af 25g smør og 25g olie til stegning
Sådan gør du
- Plant Mate produkterne tilsættes vand,tomatkoncentrat, salt, krydderier og de blendede svampe. Rør det hele godt sammen. Lad det trække i 15 minutter, og rør i det et par gange undervejs.
- Efter de ca. 15 min. tilsættes æg, rasp, havregryn, olie og løg og det hele røres godt sammen.
- Læg 125g plantefars på hver brødskive (der skal ikke fars op ad siderne, da det er svært at stege).
- Steg pariseren på begge side i rigeligt fedtstof.
- Lav 6 spejlæg og placer et spejlæg på hver pariser.
- Serverer pariseren med kapers,revet peberrod, rødløg og syltede rødbeder
Noter
Serveringsforslag:
Det er altid godt med en rå og frisk salat/ råkost til en Pariser! Råkosten må gerne have noget syre og friskhed.
Tip:
Det er også en mulighed at mixe plantefarsen her med hakket oksekød. Bare ved at anvende 50% af hver har du bidraget væsentligt til et bedre klima på kloden.
Opbevaring:
Kan opbevares på køl og frost - før stegning!!
OBS: Kan også genopvarmes.
OBS: Kan også genopvarmes.
Læg en kommentar
Du skal være logged på for at skrive en kommentar.