Plantmate i sennepssauce
Plantmate i sennepssauce -bælgplanter
Plantmate i sennepssauce - stærk grøntsag

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 300kj
Fedt 2,63g
– heraf mættede fedtsyrer 0,19g
Kulhydrat 6,60g
Kostfibre 2,61g
Protein 3,9g

 

Plantmate i sennepssauce

Plant Mate i Sennepssauce med bulgur

7 personer Udskriv opskrift

Ingredienser
  

  • 200 g Plant Mate produkt. Vælg imellem eller mix: Flakes/Slices/ Plante Stykker/ Mince
  • 400 g grøntsagsbouillon
  • 28 g æbleeddike
  • 250 g løg, hakket
  • 500 g gulerødder, små tern
  • 350 g squash, små tern
  • 56 g planteolie
  • 450 g havrefløde
  • 900 g vand
  • 15 g sennep, gerne dijon (1 spsk = 5 g)
  • 12 g salt
  • 3 g peber

Tilbehør

  • 500 g bulgur
  • 675 g broccoli i små buketter
  • 15 g persille, hakket

Sådan gør du
 

  • Tilsæt bouillon ogæbleeddike til Plant Mate og lad det stå og trække i 10-15 min. Derefteranvendes et piskeris eller en elmixer på de opblødte plantestykker i et parminutter, til overfladen bliver lidt flosset. Det får strukturen påplantestykkerne til at minde mere om kyllingekød.
  • Olien opvarmes i en tykbundet grydeog løgene tilsættes. Svits i nogle minutter til de er klare i overfladen.Tilsæt gulerødder og squash og svits yderligere nogle minutter. Tilsæt deopblødte plantestykker og det evt. overskydende bouillon der måtte være. Rør dethele grundigt sammen.
  • Tilsæt fløden/havrefløden, den grovesennep og det meste af vandet. Gem noget af vandet til at ryste sammen medmelet til en meljævner. Hæld meljævningen i gryden og tilsæt friske urter, saltog friskkværnet peber. Lad retten simre i ca. 10 minutter.

Noter

Serveringsforslag:
Serveres med kogt bulgur, persilledrys og dampet broccoli.
Bulgur, persille og broccoli indgår i næringsberegningen.
Opbevaring:
Plant Mate i sennepsssauce er egnet til indfrysning.