Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 300kj
Fedt 2,63g
– heraf mættede fedtsyrer 0,19g
Kulhydrat 6,60g
Kostfibre 2,61g
Protein 3,9g
Plant Mate i Sennepssauce med bulgur
Ingredienser
- 200 g Plant Mate produkt. Vælg imellem eller mix: Flakes/Slices/ Plante Stykker/ Mince
- 400 g grøntsagsbouillon
- 28 g æbleeddike
- 250 g løg, hakket
- 500 g gulerødder, små tern
- 350 g squash, små tern
- 56 g planteolie
- 450 g havrefløde
- 900 g vand
- 15 g sennep, gerne dijon (1 spsk = 5 g)
- 12 g salt
- 3 g peber
Tilbehør
- 500 g bulgur
- 675 g broccoli i små buketter
- 15 g persille, hakket
Sådan gør du
- Tilsæt bouillon ogæbleeddike til Plant Mate og lad det stå og trække i 10-15 min. Derefteranvendes et piskeris eller en elmixer på de opblødte plantestykker i et parminutter, til overfladen bliver lidt flosset. Det får strukturen påplantestykkerne til at minde mere om kyllingekød.
- Olien opvarmes i en tykbundet grydeog løgene tilsættes. Svits i nogle minutter til de er klare i overfladen.Tilsæt gulerødder og squash og svits yderligere nogle minutter. Tilsæt deopblødte plantestykker og det evt. overskydende bouillon der måtte være. Rør dethele grundigt sammen.
- Tilsæt fløden/havrefløden, den grovesennep og det meste af vandet. Gem noget af vandet til at ryste sammen medmelet til en meljævner. Hæld meljævningen i gryden og tilsæt friske urter, saltog friskkværnet peber. Lad retten simre i ca. 10 minutter.
Noter
Serveringsforslag:
Serveres med kogt bulgur, persilledrys og dampet broccoli.
Bulgur, persille og broccoli indgår i næringsberegningen. Opbevaring: Plant Mate i sennepsssauce er egnet til indfrysning.
Bulgur, persille og broccoli indgår i næringsberegningen. Opbevaring: Plant Mate i sennepsssauce er egnet til indfrysning.
Læg en kommentar
Du skal være logged på for at skrive en kommentar.