Bæredygtighed og Fællesskab

Vores fælles klode trænger til flere nye bæredygtige handlinger og en ændret adfærd.
Vi har et fælles ansvar for fællesskabets fremtid.

Spis mindre kød

“Plant Mate” er varemærkets navn og kan blive din “Plante ven”.
Organic Plant Protein” er navnet på vores virksomhed. Det er en mission med en virksomhed, mere end det er en virksomhed med en mission. Missionen er at bidrage til at reducere kødforbruget og samtidig sikre at økologien får en rolle i den grønne omstilling. En væsentlig reduktion af husdyrproduktionen og foderproduktionen er desuden helt afgørende hvis der skal være nok føde til den stigende befolkning på kloden.

Det er ikke nok at tænke på CO2

Hvis vi kun tænker på at reducere CO2, så kan det gå den helt gale vej for miljø og sundhed for både mennesker, dyr og klode. Det er ikke godt nok!!

Rent grundvand, en høj biodiversitet og en frugtbar jord er helt afgørende for helheden og fremtidens liv på kloden. Økologisk landbrug og tilsvarende dyrkningssystemer er for os den eneste langtidsholdbare måde at dyrke jorden på. Desuden er økologisk produktion under konstant udvikling fordi det ligger i økologiens DNA at blive vedvarende klogere og gøre sig umage.

Ærter er de mest klimavenlige proteinplanter

I sammenligning med andre proteinrige planter, der kan anvendes til fødevarer, så har gule ærter det absolut laveste CO2 aftryk. Ærter udgør ca. 75% af det samlede råvareforbrug i vore Plant Mate produkter. Læs mere om råvarerne her.

Organic Plant Proteins produktion, energikilde, samt fremstilling og fragt af de råvarer vi anvender til Plant Mate produkterne er blevet analyseret af ekstern ekspert. Resultatet viser en klimabelastning på 0,93 kgCO2e pr. kg Plant Mate produkt, som er klar til anvendelse og derfor sammenligneligt med kød.

Ved at anvende Plant Mate, som proteinkilde til et måltid, vil klimabelastningen derfor være langt lavere end ved anvendelse af kød uanset kødtype. Se den fulde rapport fra Henrik Saxe, Maj 2021.

Hartvig og Albert
Glade børn med fremtiden foran sig!
Så behøver vi ikke flere argumenter for hvorfor klodens tilstand i fremtiden er så vigtig.
Rasmus Prehn, Plantebranchens Årsdag
Danmarks Fødevareminister, Rasmus Prehn,
taler ved Plantebranchens Årsdag 2021.
Rasmus Prehn nævner Plant Mate produkterne og Organic Plant Protein virksomheden, som én af de meget interessante og fremsynede virksomheder i Danmark.
Rent grundvand og økologi
økologisk landbrug
høj biodiversitet og frugtbar jord