Aspargessuppe med ristede Plant Mate stykker
Aspargessuppe med ristede Plant Mate stykker
Aspargessuppe med ristede Plant Mate stykker

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 478kj
Fedt 5,62g
– heraf mættede fedtsyrer 2,77g
Kulhydrat 10,9g
Kostfibre 1,75g
Protein 4,33g

 

Aspargessuppe med ristede Plant Mate stykker

Aspargessuppe med ristede Plant Mate stykker

4 personer Udskriv opskrift

Ingredienser
  

  • 70 g Plant Mate produkt. Vælg imellem eller mix: Plante Strimler/ Strips/ Mince Mini
  • 800 g grønsagsbouillon
  • 250 g asparges + vandet fra dåserne
  • 125 g kartoffel, i store tern
  • 100 g pastinak, i store tern
  • 80 g løg, i skiver
  • 150 g fløde 38%
  • 15 g rapsolie
  • 15 g smør eller kokosfedt
  • 15 g salt
  • 2 g citronskal, rå og revet
  • 7 g citronsaft, friskpresset
  • 1 g peber, sort

Tilbehør

  • 240 g baguette eller flütes

Sådan gør du
 

  • Kog bouillonen op og hæld den over Plant Mate stykkerne Lad dem trække i et par minutter og si/dræn derefter bouillonen fra Plant Mate stykkerne. Gem den overskydende bouillon til suppen.
  • Sauter løgene i olien til de er glasklare.
  • Tilsæt nu kartoffel, pastinak og bouillonen fra iblødsætningen.
  • Tilsæt derefter ¼ dl asparges lage pr. person i menuen - samt halvdelen af Plant Mate stykkerne. Kog nu det hele i ca. 20min. indtil det hele er mørt. Tilsæt fløden og blend til suppe.
  • Den sidste halvdel af Plant Mate stykkerne steges i smør eller kokosfedt til de får en let gylden farve.
  • Kog suppen op og smag til med citronsaft, citronskal, salt og peber.
  • Tilsæt til sidst asparges stykkerne - eller varm dem lidt op i en anden gryde og server dem i et fad ved siden af suppen. Server også de stegte Plant Mate stykker ved siden af suppen, som et sprødt drys på hver enkelt tallerken.

Noter

Serveringsforslag:
Suppen serveres gerne med et grønt drys af persille og et stykke brød.
Opbevaring:
Suppen er bedst med det samme, men kan både fryses og opbevares på køl i 3-4 dage.