Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 406kj
Fedt 3,63g
– heraf mættede fedtsyrer 1,34g
Kulhydrat 11,2g
Kostfibre 1,8g
Protein 4,0g
One pot Plant Mate pie
Ingredienser
- 80 g Plant Mate produkt. Vælg imellem eller mix: Flakes/ Plante Stykker/ Strips/ Plante Strimler/ Slices/ Mince/ Plante Stykker/ Mince Mini
- 400 g grønsags bouillon, varm (400g=4dl)
- 400 g kogt kartoffel, i store tern
- 250 g champignon, skåret i kvarte
- 200 g løg, i skiver
- 200 g gulerod, tern eller stave
- 10 g hvidløg, fint hakket
- 20 g rapsolie
- 50 g tomat koncentrat/tomatpuré
- 200 g mini mælk (200g=2dl) eller havredrik
- 10 g majsstivelse
- 10 g salt (10g=2½tsk)
- 2 g sød paprika (2g=1tsk)
- 2 g røget paprika (2g=1tsk)
- 2 g tørret timian (2g=2tsk)
- 200 g butterdej
Sådan gør du
Alt kan laves i den samme pande i en omgang!
- Hæld den kogende bouillon over Plant Mate stykkerne og lad dem trække i 5 min. Si Plant Mate stykkerne fra og gem den overskydende bouillon til sauce.
- Steg champignon stykkerne i olien. Efter ca. 2 min. tilsættes løg og hvidløg og ristes indtil løgene bliver klare.
- Tilsæt derefter tomatkoncentrat, krydderier, salt, mælk og den overskydende bouillon. Varm op og jævn derefter med majsstivelsen.
- Tilsæt gulerødder, kogte kartofler og Plant Mate stykkerne og kog op. Juster evt. konsistensen med mere væske, men saucen skal være tyk og cremet.
- Rul butterdejen ud så den passer til panden eller en ildfast form. Læg dejen over fyldet, skær et kryds i midten og bag One Pot Pie i forvarmet ovn ved 225°C. i 20 – 25 min.
Noter
Serveringsforslag:
Serverer denne Pie med en grøn salat.
Retten er god til en omgang ”tøm dit grønt rum/skuffe” da alle bare nogenlunde varme stabile grøntsager kan bruges - Selleri, pastinak, peberfrugt, hokaido, frosne ærter m.m. Opbevaring: Kan køles ned og genopvarmes. Kan til nød fryses, men så skal den helst laves uden kartofler.
Kartoflerne bliver kedelige efter indfrysning. Tips til anvendelse af rest: Lun ret til dagen efter.
Retten er god til en omgang ”tøm dit grønt rum/skuffe” da alle bare nogenlunde varme stabile grøntsager kan bruges - Selleri, pastinak, peberfrugt, hokaido, frosne ærter m.m. Opbevaring: Kan køles ned og genopvarmes. Kan til nød fryses, men så skal den helst laves uden kartofler.
Kartoflerne bliver kedelige efter indfrysning. Tips til anvendelse af rest: Lun ret til dagen efter.
Læg en kommentar
Du skal være logged på for at skrive en kommentar.