One pot Plant Mate pie
One pot Plant Mate pie
One pot Plant Mate pie

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 406kj
Fedt 3,63g
– heraf mættede fedtsyrer 1,34g
Kulhydrat 11,2g
Kostfibre 1,8g
Protein 4,0g

 

 

One pot Plant Mate pie

One pot Plant Mate pie

4 personer Udskriv opskrift

Ingredienser
  

  • 80 g Plant Mate produkt. Vælg imellem eller mix: Flakes/ Plante Stykker/ Strips/ Plante Strimler/ Slices/ Mince/ Plante Stykker/ Mince Mini
  • 400 g grønsags bouillon, varm (400g=4dl)
  • 400 g kogt kartoffel, i store tern
  • 250 g champignon, skåret i kvarte
  • 200 g løg, i skiver
  • 200 g gulerod, tern eller stave
  • 10 g hvidløg, fint hakket
  • 20 g rapsolie
  • 50 g tomat koncentrat/tomatpuré
  • 200 g mini mælk (200g=2dl) eller havredrik
  • 10 g majsstivelse
  • 10 g salt (10g=2½tsk)
  • 2 g sød paprika (2g=1tsk)
  • 2 g røget paprika (2g=1tsk)
  • 2 g tørret timian (2g=2tsk)
  • 200 g butterdej

Sådan gør du
 

Alt kan laves i den samme pande i en omgang!

  • Hæld den kogende bouillon over Plant Mate stykkerne og lad dem trække i 5 min. Si Plant Mate stykkerne fra og gem den overskydende bouillon til sauce.
  • Steg champignon stykkerne i olien. Efter ca. 2 min. tilsættes løg og hvidløg og ristes indtil løgene bliver klare.
  • Tilsæt derefter tomatkoncentrat, krydderier, salt, mælk og den overskydende bouillon. Varm op og jævn derefter med majsstivelsen.
  • Tilsæt gulerødder, kogte kartofler og Plant Mate stykkerne og kog op. Juster evt. konsistensen med mere væske, men saucen skal være tyk og cremet.
  • Rul butterdejen ud så den passer til panden eller en ildfast form. Læg dejen over fyldet, skær et kryds i midten og bag One Pot Pie i forvarmet ovn ved 225°C. i 20 – 25 min.

Noter

Serveringsforslag:
Serverer denne Pie med en grøn salat.
Retten er god til en omgang ”tøm dit grønt rum/skuffe” da alle bare nogenlunde varme stabile grøntsager kan bruges - Selleri, pastinak, peberfrugt, hokaido, frosne ærter m.m.
Opbevaring:
Kan køles ned og genopvarmes. Kan til nød fryses, men så skal den helst laves uden kartofler.
Kartoflerne bliver kedelige efter indfrysning.
Tips til anvendelse af rest:
Lun ret til dagen efter.