Rullekebab med Plant Mate og salat
Rullekebab med Plant Mate og salat
Rullekebab med Plant Mate og salat

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 511kj
Fedt 5,2g
– heraf mættede fedtsyrer 0,4g
Kulhydrat 14,4g
Kostfibre 2,9g
Protein 6,1g

Rullekebab energifordeling-0223

Rullekebab med Plant Mate og salat

4 personer Udskriv opskrift

Ingredienser
  

  • Der er tiltænkt 2 rullekebab pr. person i denne opskrift og næringsberegning. Til et mindre måltid kan der serveres en enkelt rulle!

Marinerede Plant Mate stykker:

  • 160 g Plant Mate produkt. Vælg imellem eller mix: Plante Strimler/ Strips/ Mince Mini/ Plante Hakket/Plante Stykker/ Slices
  • 450 g vand
  • 2 g spidskommen (2g=1tsk)
  • 2 g koriander (2g=1tsk)
  • 0,5 g timian (0,5g=½tsk)
  • 1 g cayennepeber (1g=1 knivspids)
  • 4 g salt (4g=1tsk)
  • 15 g olie (15g=1spsk)
  • 45 g Kokosolie/fedt til stegning (60g=4spsk)
  • 8 stk fladbrød af 40g pr stk. / 320g

Salat til fyld:

  • 200 g Hjertesalat, hele blade
  • 200 g agurk, i tynde bjælker
  • 200 g gulerod, i tynde bjælker
  • 200 g spidskål, fintsnittet
  • 200 g blomkål, i skiver
  • 200 g tomat, i både

Dressing:

  • 50 g mayonnaise
  • 100 g yoghurt
  • 2 g salt (2g=½tsk)
  • 2 g spidskommen, stødt (2g=1tsk)
  • 2 g koriander, stødt (2g=1tsk)
  • 7 g sennep (7g=1½tsk)

Sådan gør du
 

  • Sæt Plant Mate stykkerne i blød i vand og tilsæt salt, krydderier og den lille portion olie. Lad blandingen stå i ca.10 min og rør i den et par gange undervejs.
  • Dræn/si væsken fra Plant Mate stykkerne.
  • Derefter steges Plant Mate stykkerne i kokosolie til de er gyldne og sprøde. Det tager 4-5 min. ved middelvarme. Vend dem undervejs.
  • Alle ingredienserne til dressingen røres sammen.
  • Fladbrødene varmes. Brug vejledningen på produktet.
  • Til sidst fyldes fladbrødene med marinerede Plant Mate stykker, salat og dressing og rulles sammen. Alternativt serveres de forskellige dele på fade til selvbetjening.

Noter

Serveringsforslag:
Salaten kan naturligvis sammensættes efter årstidens grønt og hvad der er på lager.
Opbevaring:
Retten er bedst med det samme, men kan også spises kold.