Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 511kj
Fedt 5,2g
– heraf mættede fedtsyrer 0,4g
Kulhydrat 14,4g
Kostfibre 2,9g
Protein 6,1g
Rullekebab med Plant Mate og salat
Ingredienser
- Der er tiltænkt 2 rullekebab pr. person i denne opskrift og næringsberegning. Til et mindre måltid kan der serveres en enkelt rulle!
Marinerede Plant Mate stykker:
- 160 g Plant Mate produkt. Vælg imellem eller mix: Plante Strimler/ Strips/ Mince Mini/ Plante Hakket/Plante Stykker/ Slices
- 450 g vand
- 2 g spidskommen (2g=1tsk)
- 2 g koriander (2g=1tsk)
- 0,5 g timian (0,5g=½tsk)
- 1 g cayennepeber (1g=1 knivspids)
- 4 g salt (4g=1tsk)
- 15 g olie (15g=1spsk)
- 45 g Kokosolie/fedt til stegning (60g=4spsk)
- 8 stk fladbrød af 40g pr stk. / 320g
Salat til fyld:
- 200 g Hjertesalat, hele blade
- 200 g agurk, i tynde bjælker
- 200 g gulerod, i tynde bjælker
- 200 g spidskål, fintsnittet
- 200 g blomkål, i skiver
- 200 g tomat, i både
Dressing:
- 50 g mayonnaise
- 100 g yoghurt
- 2 g salt (2g=½tsk)
- 2 g spidskommen, stødt (2g=1tsk)
- 2 g koriander, stødt (2g=1tsk)
- 7 g sennep (7g=1½tsk)
Sådan gør du
- Sæt Plant Mate stykkerne i blød i vand og tilsæt salt, krydderier og den lille portion olie. Lad blandingen stå i ca.10 min og rør i den et par gange undervejs.
- Dræn/si væsken fra Plant Mate stykkerne.
- Derefter steges Plant Mate stykkerne i kokosolie til de er gyldne og sprøde. Det tager 4-5 min. ved middelvarme. Vend dem undervejs.
- Alle ingredienserne til dressingen røres sammen.
- Fladbrødene varmes. Brug vejledningen på produktet.
- Til sidst fyldes fladbrødene med marinerede Plant Mate stykker, salat og dressing og rulles sammen. Alternativt serveres de forskellige dele på fade til selvbetjening.
Noter
Serveringsforslag:
Salaten kan naturligvis sammensættes efter årstidens grønt og hvad der er på lager.
Opbevaring:
Retten er bedst med det samme, men kan også spises kold.
Læg en kommentar
Du skal være logged på for at skrive en kommentar.