Forårsruller med friske rå grønsager
Forårsruller med friske rå grønsager
Forårsruller med friske rå grønsager

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 376kj
Fedt 3,93g
– heraf mættede fedtsyrer 0,33g
Kulhydrat 8,15g
Kostfibre 2,15g
Protein 4,51g

Forårsruller med friske rå grønsager

Forårsruller med friske rå grønsager

4 personer (hovedmåltid) Udskriv opskrift

Ingredienser
  

  • 120 g Plant Mate produkt. Vælg imellem eller mix: Plante Strimler/ Strips/ Slices/ Plante Stykker/ Mince Mini
  • 450 g kogende vand
  • 50 g tamari - eller anden fermenteret smagsgiver
  • 20 g hvidløg, hakket (20g=4middelstore fed)
  • 45 g olie, til stegning (45g=3spsk)
  • 12 blade blade rispapir

Grønt fyld

  • 200 g Hjertesalat i hele blade
  • 250 g agurk, i tynde bjælker
  • 300 g gulerod, i tynde bjælker
  • 160 g spidskål, fintsnittet
  • 20 g frisk koriander, persille eller purløg

Salat

  • 800 g perlebyg kogt i 5 dl let saltet vand
  • 250 g tomat, i både
  • 15 g Citronsaft (15=1spsk)
  • 1 drys koriander eller anden grøn urt!

Dyppelse

  • 60 g tamari (60g=4spsk)
  • 30 g hvidløgsmayonnaise (30g=2spsk)

Sådan gør du
 

  • Sæt Plant Mate stykkerne i blød i varmt vand og tamari i 10 min.
  • Dræn eller si vandet fra Plant Mate stykkerne og steg dem olie med hvidløg
  • Salaten skylles, men bevares i hele blade.
  • Dyp rispapiret i varm vand til de blive bløde og kan foldes og læg dem så ud på et bord.
  • På hvert stykke rispapir lægges først salatbladet. Derefter det øvrige grønt og Plant Mate stykkerne i vilkårlig rækkefølge, hvor efter rispapiret rulles stramt.
  • Kog perlebyggen, dræn den og vend den imens den er lun med citronsaft, friske grønne urter og tomat i både.

Noter

Serveringsforslag:
En hvilken som helst slags frisk grønt fyld kan anvendes, bare det ikke væsker.
Salat og dyppelse er valgfrit, der må bare gerne være noget salt og fedme.
Opbevaring:
Skal spise inden for få timer, da ”papiret kan blive opløst hvis der er noget der væsker.
Tip:
Ingredienser til 4 personer (hovedmåltid) svarer til 12 små måltider.