Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 376kj
Fedt 3,93g
– heraf mættede fedtsyrer 0,33g
Kulhydrat 8,15g
Kostfibre 2,15g
Protein 4,51g
Forårsruller med friske rå grønsager
Ingredienser
- 120 g Plant Mate produkt. Vælg imellem eller mix: Plante Strimler/ Strips/ Slices/ Plante Stykker/ Mince Mini
- 450 g kogende vand
- 50 g tamari - eller anden fermenteret smagsgiver
- 20 g hvidløg, hakket (20g=4middelstore fed)
- 45 g olie, til stegning (45g=3spsk)
- 12 blade blade rispapir
Grønt fyld
- 200 g Hjertesalat i hele blade
- 250 g agurk, i tynde bjælker
- 300 g gulerod, i tynde bjælker
- 160 g spidskål, fintsnittet
- 20 g frisk koriander, persille eller purløg
Salat
- 800 g perlebyg kogt i 5 dl let saltet vand
- 250 g tomat, i både
- 15 g Citronsaft (15=1spsk)
- 1 drys koriander eller anden grøn urt!
Dyppelse
- 60 g tamari (60g=4spsk)
- 30 g hvidløgsmayonnaise (30g=2spsk)
Sådan gør du
- Sæt Plant Mate stykkerne i blød i varmt vand og tamari i 10 min.
- Dræn eller si vandet fra Plant Mate stykkerne og steg dem olie med hvidløg
- Salaten skylles, men bevares i hele blade.
- Dyp rispapiret i varm vand til de blive bløde og kan foldes og læg dem så ud på et bord.
- På hvert stykke rispapir lægges først salatbladet. Derefter det øvrige grønt og Plant Mate stykkerne i vilkårlig rækkefølge, hvor efter rispapiret rulles stramt.
- Kog perlebyggen, dræn den og vend den imens den er lun med citronsaft, friske grønne urter og tomat i både.
Noter
Serveringsforslag:
En hvilken som helst slags frisk grønt fyld kan anvendes, bare det ikke væsker.
Salat og dyppelse er valgfrit, der må bare gerne være noget salt og fedme. Opbevaring: Skal spise inden for få timer, da ”papiret kan blive opløst hvis der er noget der væsker. Tip: Ingredienser til 4 personer (hovedmåltid) svarer til 12 små måltider.
Salat og dyppelse er valgfrit, der må bare gerne være noget salt og fedme. Opbevaring: Skal spise inden for få timer, da ”papiret kan blive opløst hvis der er noget der væsker. Tip: Ingredienser til 4 personer (hovedmåltid) svarer til 12 små måltider.
Læg en kommentar
Du skal være logged på for at skrive en kommentar.