Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 487kj
Fedt 4,24g
– heraf mættede fedtsyrer 2,45g
Kulhydrat 12,2g
Kostfibre 3,83g
Protein 5,00g
Plant Mate med sataysauce og stegte grøntsager
Ingredienser
- 140 g Plant Mate. Vælg imellem eller mix: Plante Strimler/ Strips/ Slices/ Flakes/ Mince/ Mince Mini/ Plante Stykker
- 50 g tamari
- 4,5 dl kogende vand
- 250 g champignon, i kvarte
- 250 g broccoli, i små buketter
- 250 g gulerod, i stave
- 80 g forårsløg, fint snittet
- 480 g perlebyg
Satayasauce
- 10 g hvidløg
- 6 g ingefær
- 10-20 g rød chili, styrke og mængde efter temperament
- 50 g løg
- 10 g citronskal, revet
- 100 g rød peberfrugt
- 20 g tamari
- 15 g rørsukker
- 400 dl kokosmælk
- 10 g majsstivelse/-mel
- 2 dl lage fra i blødsætning
- 50 g hasselnødder, mandler eller usaltede jordnødder
Sådan gør du
- Plant Mate stykkerne overhældes med kogende vand og tamari. Lad det trække i 10 min. Si derefter lagen fra Plant Mate stykkerne og gem den overskydende lage til saucen.
- Nødderne ristes på en varm og tør pande, til de får farve og begynder at dufte. Hak dem derefter.
- Hvidløg, ingefær, chili, løg, peberfrugt og tamari blendes til en rød karrypasta.
- Kokosmælken koges nu op med lagen fra iblødsætningen og jævnes med majsmelet, der er rørt med lidt vand. Tilsæt nu den røde karrypasta og den revne citronskal. Kog saucen godt igennem og tilsæt halvdelen af de hakkede ristede nødder. Juster konsistensen hvis den er for tyk eller tynd.
- Perlebyggen koges i let saltet vand i ca. 20 min til de er møre. Overskydende vand hældes fra og kan evt. tilsættes saucen hvis der er behov for mere væske.
- Plant Mate stykkerne ristes i olie i sammen med champignon, gulerødder og broccoli til de er gyldne, men stadig sprøde.
- Anret herlighederne på tallerken eller fad og drys med de fint hakkede forårsløg og resten af nødderne.
Noter
Serveringsforslag:
Kan serveres med pasta, nudler eller anden korn sort. Grøntsagerne kan skiftes ud efter årstid.
Opbevaring:
Retten kan gemmes på køl og genopvarmes. Sataysaucen kan fryses.
Læg en kommentar
Du skal være logged på for at skrive en kommentar.