Facon – marineret med champignon og rødbedesaft
Facon – marineret med champignon og rødbedesaft
Facon – marineret med champignon og rødbedesaft

Facon – marineret med champignon og rødbedesaft

6 portioner (6 portioner = ca. 300g færdig facon) Udskriv opskrift

Ingredienser
  

  • 40 g Plant Mate. Vælg imellem eller mix: Plante Hakket, Plante Strimler, Strips, Mince Mini eller Shreds
  • 20 ml olie til stegning (ca. mængde)

Lage

  • 50 g champignon
  • 2 spsk rødbedesaft (2 spsk = 30 g)
  • 1 tsk salt (1 tsk = 4 g)
  • 1,5 dl vand
  • 1 tsk grøntsagsbouillon (1 tsk = 5 g)
  • 1 tsk røget paprika (1 tsk = 5 g)

Sådan gør du
 

  • Hak champignon i små stykker og kom alle ingredienserne til lagen i gryden.
  • Lagen varmes til kogepunktet under omrøring.
  • Hæld lagen over Plant Mate stykkerne i en skål og lad det trække i 15 minutter. Omrør et par gange undervejs. Dræn derefter overskydende væske fra.
  • Steges på en pande i olie ved høj varme i ca. 3 minutter. Efter stegning saltes efter smag. Ved større mængde, vil resultatet blive bedre ved at stege i mindre portioner af gangen således at alle overflader på stykkerne har kontakt til varmelegemet.
  • Facon kan også ristes i ovn ved høj varme.

Noter

Serveringsforslag:
Som topping til pastaretter, salater, smørrebrød og supper.