Facon – marineret med champignon og rødbedesaft
Ingredienser
- 40 g Plant Mate. Vælg imellem eller mix: Plante Hakket, Plante Strimler, Strips, Mince Mini eller Shreds
- 20 ml olie til stegning (ca. mængde)
Lage
- 50 g champignon
- 2 spsk rødbedesaft (2 spsk = 30 g)
- 1 tsk salt (1 tsk = 4 g)
- 1,5 dl vand
- 1 tsk grøntsagsbouillon (1 tsk = 5 g)
- 1 tsk røget paprika (1 tsk = 5 g)
Sådan gør du
- Hak champignon i små stykker og kom alle ingredienserne til lagen i gryden.
- Lagen varmes til kogepunktet under omrøring.
- Hæld lagen over Plant Mate stykkerne i en skål og lad det trække i 15 minutter. Omrør et par gange undervejs. Dræn derefter overskydende væske fra.
- Steges på en pande i olie ved høj varme i ca. 3 minutter. Efter stegning saltes efter smag. Ved større mængde, vil resultatet blive bedre ved at stege i mindre portioner af gangen således at alle overflader på stykkerne har kontakt til varmelegemet.
- Facon kan også ristes i ovn ved høj varme.
Noter
Serveringsforslag:
Som topping til pastaretter, salater, smørrebrød og supper.
Læg en kommentar
Du skal være logged på for at skrive en kommentar.