Grovboller - med brødrester og ekstra proteiner
Grovboller - med brødrester og ekstra proteiner

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 765kj
Fedt 2,49g
-heraf mættede fedtsyrer 0,35g
Kulhydrat 28,70g
Kostfibre 5,05g
Protein 8,47g

 

Grovboller - med brødrester og ekstra proteiner

Grovboller – med brødrester og ekstra proteiner

60 små boller/kuvertbrød (60 boller = 4 store brød) Udskriv opskrift

Ingredienser
  

Grød

  • 100 g Plant Mate, Protein Mini/Granulate 1000/Granulate Mini 1000
  • 5 dl vand, varmt
  • 175 g tørt rugbrød
  • 1 l vand
  • 10 g gær
  • 22 g salt (15g=1½spsk)
  • 30 g olivenolie (30g=2spsk)
  • 30 g chiafrø (30g=3spsk)
  • 200 g groft speltmel el. grahamsmel
  • 1100 g hvedemel
  • 10 g mørkt maltmel (10g=1spsk)
  • Olie og tørret rosmarin til pensling

Sådan gør du
 

  • Plant Mate produkterne og rugbrødsresterne sættes i blød i 5 dl varmt vand i ca. 1/2 time. Rør rundt et par gange undervejs.
  • Gæren smuldres i 1 l lunken vand. Blandingen af rugbrød, Plant Mate og vand røres i blandingen.
    I denne opskrift er der anvendt en røremaskine til at blande og ælte dejen!
  • Dernæst tilsættes salt, olivenolie, chiafrø, mørkt maltmel og det grove speltmel. Rør igen.
    Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt gerne dejen i 10 min. til den begynder at slippe siderne på rørekedlen.
  • Lad herefter dejen hæve køleskabskoldt i min. 15 timer. gerne længere tid. Derefter stilles dejen ved stuetemperatur i et par timer.
  • Bollerne og brødene bliver ekstra gyldne og sprøde hvis de pensles med olie - og lidt ekstra smag kan gives ved at drysse med rosmarin eller anden velsmagende urt.
  • Bollerne bages helst på et forvarmet bagestål ved 250 gr. varmluft. Det giver en god sprødhed.
    Små boller/kuvertbrød bages i ca. 8 min.
    Større brød bages i 25 -30 min til kernetemperaturen var 98 gr.C