Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 478kj
Fedt 5,62g
– heraf mættede fedtsyrer 2,77g
Kulhydrat 10,9g
Kostfibre 1,75g
Protein 4,33g
Aspargessuppe med ristede Plant Mate stykker
Ingredienser
- 70 g Plant Mate produkt. Vælg imellem eller mix: Plante Strimler/ Strips/ Mince Mini
- 800 g grønsagsbouillon
- 250 g asparges + vandet fra dåserne
- 125 g kartoffel, i store tern
- 100 g pastinak, i store tern
- 80 g løg, i skiver
- 150 g fløde 38%
- 15 g rapsolie
- 15 g smør eller kokosfedt
- 15 g salt
- 2 g citronskal, rå og revet
- 7 g citronsaft, friskpresset
- 1 g peber, sort
Tilbehør
- 240 g baguette eller flütes
Sådan gør du
- Kog bouillonen op og hæld den over Plant Mate stykkerne Lad dem trække i et par minutter og si/dræn derefter bouillonen fra Plant Mate stykkerne. Gem den overskydende bouillon til suppen.
- Sauter løgene i olien til de er glasklare.
- Tilsæt nu kartoffel, pastinak og bouillonen fra iblødsætningen.
- Tilsæt derefter ¼ dl asparges lage pr. person i menuen - samt halvdelen af Plant Mate stykkerne. Kog nu det hele i ca. 20min. indtil det hele er mørt. Tilsæt fløden og blend til suppe.
- Den sidste halvdel af Plant Mate stykkerne steges i smør eller kokosfedt til de får en let gylden farve.
- Kog suppen op og smag til med citronsaft, citronskal, salt og peber.
- Tilsæt til sidst asparges stykkerne - eller varm dem lidt op i en anden gryde og server dem i et fad ved siden af suppen. Server også de stegte Plant Mate stykker ved siden af suppen, som et sprødt drys på hver enkelt tallerken.
Noter
Serveringsforslag:
Suppen serveres gerne med et grønt drys af persille og et stykke brød.
Opbevaring:
Suppen er bedst med det samme, men kan både fryses og opbevares på køl i 3-4 dage.
Læg en kommentar
Du skal være logged på for at skrive en kommentar.