Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 767kj
Fedt 15,9g
– heraf mættede fedtsyrer 1,31g
Kulhydrat 5,62g
Kostfibre 2,00g
Protein 3,81g
Fønsesalat
Ingredienser
- 75 g Plant Mate. Vælg imellem eller mix: Chunks/ Flakes/ Bites. Bites er den optimale variant!
- 3 dl vand, kogende
- 0,5 dl olivenolie
- 15 g æbleeddike (15g=1spsk)
- 0,5 dl citronsaft
- 5 g grønsagsbouillon pulver (5g=1tsk)
- 200 g æbler, i tern
- 200 g rødløg, i tern
- 50 g bladselleri, i tynde skiver
- 50 g kapers
- 100 g drueagurker
- 200 g mayonnaise eller vegan mayo
- 4 g salt
- 1,5 g sort peber, kværnet
Sådan gør du
- Kogende vand, æbleeddike, citronsaft og 1 tsk. bouillon blandes og hældes over Plant Mate stykkerne
- Lad dette stå i ca. 15 min. Rør rundt et par gange undervejs.
- De opblødte Plant Mate stykker findeles i en røremaskine eller med fingrene. På denne måde vil stykkerne få en struktur og form som minder meget om findelt hønsebryst.
- Bland alle grøntsagerne og øvrige ingredienser i mayonnaisen og tilsæt til sidst de findelte Plant Mate stykker.
Noter
Serveringsforslag:
Kan serveres som frokostret eller forret på et godt stykke brød.
Pyntes gerne med bladselleri, kapers og rødløg. Kan også serveres som topping på ”Planetens grønne hjerter”. Perfekt som små stående serveringer til receptioner og ferniseringer. Se opskrift på Planetens grønne hjerter på anden side. Opbevaring: Kan opbevares på køl i få dage.
Pyntes gerne med bladselleri, kapers og rødløg. Kan også serveres som topping på ”Planetens grønne hjerter”. Perfekt som små stående serveringer til receptioner og ferniseringer. Se opskrift på Planetens grønne hjerter på anden side. Opbevaring: Kan opbevares på køl i få dage.
Læg en kommentar
Du skal være logged på for at skrive en kommentar.