Grød med æblekompot og nøddedrys
Grød med æblekompot og nøddedrys

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 364kj
Fedt 2,85g
– heraf mættede fedtsyrer 0,49g
Kulhydrat 10,6g
Kostfibre 2,3g
Protein 3,71g

 

Grød med æblekompot og nøddedrys

Grød med æblekompot og nøddedrys

10 personer Udskriv opskrift

Ingredienser
  

Grød

  • 125 g Plant Mate, Protein Mini/ Granulate 1000
  • 200 g grove havregryn
  • 200 g rugflager
  • 1600 g letmælk el. havredrik (1000g=1 l)
  • 1600 g vand (1000g=1 l)
  • 525 g revet æble
  • 75 g tørrede abrikoser
  • 5 g stødt kardemomme
  • 5 dl salt

Æblekompot med gulerod og abrikos

  • 400 g æbler, skåret i tern
  • 150 g gulerod, groft revet
  • 75 g abrikoser, skåret i tynde strimler
  • 2 g stødt kanel eller 1 kanelstang
  • 3 g stødt kardemomme eller 6 kardemommekapsler
  • 125 g vand (100g=1dl)

Drys

  • 180 g fint blendede hasselnødder

Sådan gør du
 

Grød

  • Kom alle ingredienserne i en gryde og rør det hele grundigt sammen. Varm grøden op til kogepunktet mens der røres jævnligt. Skru ned og lad grøden simre ca. 5 min. imens der røres. Vurdér om der skal tilsættes mere væde i form af mælk el. vand. - Tilsæt salt og kardemomme.

Æblekompot

  • Alle ingredienser kommes i en gryde. Varm op og lad det simre i 10-15 min. Det er lidt forskelligt hvor lang tid det tager før æblerne er udkogt, afhængig af æblesorten.
  • Når æblerne er udkogt, fiskes kanelstangen og kardemommekapslerne op hvis disse er anvendt frem for stødte krydderier. De hele krydderier giver ofte en mere interessant smag.
  • Det hele blendes sammen. Der må godt være lidt at tygge på. Ikke store stykker, men bare en lidt grov kompot.

Noter

Serveringsforslag:
Servér grøden med æblekompot og et drys fint blendede hasselnødder.
Opbevaring:
Grød samt æblekompot er fryseegnede.
Tips til anvendelse af rest:
Brug gerne rester af grøden i en brøddej eller til klatkager.
En rest af kompotten kan anvendes i brøddej eller som smørepålæg.