Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 765kj
Fedt 2,49g
-heraf mættede fedtsyrer 0,35g
Kulhydrat 28,70g
Kostfibre 5,05g
Protein 8,47g
Grovboller – med brødrester og ekstra proteiner
Ingredienser
Grød
- 100 g Plant Mate, Protein Mini/Granulate 1000/Granulate Mini 1000
- 5 dl vand, varmt
- 175 g tørt rugbrød
- 1 l vand
- 10 g gær
- 22 g salt (15g=1½spsk)
- 30 g olivenolie (30g=2spsk)
- 30 g chiafrø (30g=3spsk)
- 200 g groft speltmel el. grahamsmel
- 1100 g hvedemel
- 10 g mørkt maltmel (10g=1spsk)
- Olie og tørret rosmarin til pensling
Sådan gør du
- Plant Mate produkterne og rugbrødsresterne sættes i blød i 5 dl varmt vand i ca. 1/2 time. Rør rundt et par gange undervejs.
- Gæren smuldres i 1 l lunken vand. Blandingen af rugbrød, Plant Mate og vand røres i blandingen. I denne opskrift er der anvendt en røremaskine til at blande og ælte dejen!
- Dernæst tilsættes salt, olivenolie, chiafrø, mørkt maltmel og det grove speltmel. Rør igen. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt gerne dejen i 10 min. til den begynder at slippe siderne på rørekedlen.
- Lad herefter dejen hæve køleskabskoldt i min. 15 timer. gerne længere tid. Derefter stilles dejen ved stuetemperatur i et par timer.
- Bollerne og brødene bliver ekstra gyldne og sprøde hvis de pensles med olie - og lidt ekstra smag kan gives ved at drysse med rosmarin eller anden velsmagende urt.
- Bollerne bages helst på et forvarmet bagestål ved 250 gr. varmluft. Det giver en god sprødhed.Små boller/kuvertbrød bages i ca. 8 min. Større brød bages i 25 -30 min til kernetemperaturen var 98 gr.C
Læg en kommentar
Du skal være logged på for at skrive en kommentar.