Pirogger med Plant Mate
Pirogger med Plant Mate
Pirogger med Plant Mate

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 752kj
Fedt 6,22g
– heraf mættede fedtsyrer 1,89g
Kulhydrat 22,8g
Kostfibre 2,8g
Protein 6,7g

 

 

 

Pirogger med Plant Mate

Pirogger

6 personer Udskriv opskrift

Ingredienser
  

Fyld

  • 80 g Plant Mate produkt. Vælg imellem eller mix: Mince/ Mince Mini/ Plante Hakket/ Plante Strimler/ Strips/ Shreds
  • 400 g flået tomat
  • 150 g grønsagsfond
  • 35 g tomatpure
  • 100 g champignon i mindre tern
  • 100 g squash i mindre tern
  • 80 g løg i skiver
  • 50 g rapsolie
  • 6 g hvidløg, hakket
  • 2 g røget paprika
  • 2 g spidskommen
  • 8 g salt
  • 2 g peber
  • 2 g tørret timian

Dej

  • 400 g hvedemel
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 300 g mælk eller havredrik
  • 50 g smør eller plantesmør
  • 7 g rørsukker
  • 10 g salt
  • 20 g gær
  • Plus pisket æg eller olie til pensling af dejen

Sådan gør du
 

Vejledning: Fyld

  • Steg champignon, squash, løg og hvidløg i olien til der opnås en let gylden farve.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser, varm op og kog i 5 min.
  • Smag til og lad fyldet køle ned

Vejledning: Dej

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken
  • Hæld blandingen i en røreskål og rør gæren ud heri. Mælke blandingen skal gerne være omkring stuetemperatur, ikke for varm.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Rør dejen godt i gennem i 5 – 10 minutter. Dæk skålen med låg eller klæde og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen således, at der bliver 2 stykker/ person og form dem til boller.
  • Rul dem ud i runde cirkler med en diameter på 13-15 cm, kom det afkølede fyld på midten og luk cirklen til en halvcirkel. Pensl kantens med en anelse vand og klem ned hele vejen rundt i åbningen med en gaffel.
  • Sæt de samlede pirogger på en bageplade og lad dem efterhæve i 15 minutter.
  • Pensl med sammenpisket æg eller olie og bag i forvarmet ovn v.175 °C varmluft i 16-20 minutter.

Noter

Serveringsforslag:
Kan serveres med en frisk salat
Opbevaring:
Kan indfryses både som bagt og udbagt.
Tips til anvendelse af rest:
Kan fint spises kold eller lun dagen efter.