Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 752kj
Fedt 6,22g
– heraf mættede fedtsyrer 1,89g
Kulhydrat 22,8g
Kostfibre 2,8g
Protein 6,7g
Pirogger
Ingredienser
Fyld
- 80 g Plant Mate produkt. Vælg imellem eller mix: Mince/ Mince Mini/ Plante Hakket/ Plante Strimler/ Strips/ Shreds
- 400 g flået tomat
- 150 g grønsagsfond
- 35 g tomatpure
- 100 g champignon i mindre tern
- 100 g squash i mindre tern
- 80 g løg i skiver
- 50 g rapsolie
- 6 g hvidløg, hakket
- 2 g røget paprika
- 2 g spidskommen
- 8 g salt
- 2 g peber
- 2 g tørret timian
Dej
- 400 g hvedemel
- 75 g fuldkornshvedemel
- 300 g mælk eller havredrik
- 50 g smør eller plantesmør
- 7 g rørsukker
- 10 g salt
- 20 g gær
- Plus pisket æg eller olie til pensling af dejen
Sådan gør du
Vejledning: Fyld
- Steg champignon, squash, løg og hvidløg i olien til der opnås en let gylden farve.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, varm op og kog i 5 min.
- Smag til og lad fyldet køle ned
Vejledning: Dej
- Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken
- Hæld blandingen i en røreskål og rør gæren ud heri. Mælke blandingen skal gerne være omkring stuetemperatur, ikke for varm.
- Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Rør dejen godt i gennem i 5 – 10 minutter. Dæk skålen med låg eller klæde og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen således, at der bliver 2 stykker/ person og form dem til boller.
- Rul dem ud i runde cirkler med en diameter på 13-15 cm, kom det afkølede fyld på midten og luk cirklen til en halvcirkel. Pensl kantens med en anelse vand og klem ned hele vejen rundt i åbningen med en gaffel.
- Sæt de samlede pirogger på en bageplade og lad dem efterhæve i 15 minutter.
- Pensl med sammenpisket æg eller olie og bag i forvarmet ovn v.175 °C varmluft i 16-20 minutter.
Noter
Serveringsforslag:
Kan serveres med en frisk salat
Opbevaring:
Kan indfryses både som bagt og udbagt.
Tips til anvendelse af rest:
Kan fint spises kold eller lun dagen efter.
Læg en kommentar
Du skal være logged på for at skrive en kommentar.