Planteburger
Planteburger
Planteburger

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 790kj
Fedt 7,3g
– heraf mættede fedtsyrer 0,9g
Kulhydrat 13,9g
Kostfibre 6,0g
Protein 16,0g

 

Planteburger

Plant Mate Plante Burger

4 bøffer á ca. 125 g Udskriv opskrift

Ingredienser
  

Sauce

  • 100 g Plant Mate Shreds
  • 250 g vand (250g=2,5dl)
  • 5 g rødbedepulver (5g=1tsk)
  • 5 g eddike (5g=1tsk)
  • 8 g gærflager (8g=2spsk)
  • 5 g salt (5g=1tsk)
  • 2 g sort peber, stødt (2g=½tsk)
  • 50 g kartoffelmel. – Hvedemel og linsemel kan også anvendes.
  • 10 g loppefrøskaller/Husk, kværnet. (10g=2spsk). Har du Fiberhusk, så brug det.

    Fiberhusk er allerede kværnet til mel og kan bruges direkte.

  • 10 g chiafrø, knuste (10g=1spsk)
  • 60 g afskallede hampefrø (60g=1dl)
  • smagsneutral kokosolie eller anden olie til stegning.

Sådan gør du
 

  • Bland vand, rødbedesaft, eddike og krydderier og tilsæt Shreds
  • Rør farsen rundt i røremaskinen eller med ske og lad det trække 2-5 min, indtil al væsken er opsuget
  • Tilsæt loppefrøskaller, knuste chiafrø og mel og ælt/rør dette godt sammen 2-3 min. Farsen bliver mere og mere sammenhængende.
  • Tilsæt hampefrø og rør dem ind i farsen
  • Form farsen til bøffer, gerne med en bøfformer. Bøfferne må gerne være 1,5cm høje og ikke presses alt for hårdt sammen. Så bevarer de nemmere saftigheden.
  • Bøfferne steges på pande i smagsneutral raps- eller kokosolie.

Noter

Da der ikke er noget olie i farsen må der gerne tilføres rigeligt olie under stegningen, så bøfferne bliver saftige.
Skal der steges mange bøffer, så kan de sættes i ovnen. Smør dem ind med kokosfedt, læg dem på bagepapir og sæt dem i 25-30 min. ved 180grC. Tjek dem undervejs så de ikke bliver for tørre.
Tips
Rødbedepulveret er tilsat af hensyn til en rødlig farve. Rødbedepulver kan udelades - eller erstattes med rødbedesaft, men så skal mængden af vand reduceres.
Eks: 1 tsk rødbedepulver erstattes med 50g rødbedesaft. Vandmængden reduceres med 50g.