Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 790kj
Fedt 7,3g
– heraf mættede fedtsyrer 0,9g
Kulhydrat 13,9g
Kostfibre 6,0g
Protein 16,0g
Plant Mate Plante Burger
Ingredienser
Sauce
- 100 g Plant Mate Shreds
- 250 g vand (250g=2,5dl)
- 5 g rødbedepulver (5g=1tsk)
- 5 g eddike (5g=1tsk)
- 8 g gærflager (8g=2spsk)
- 5 g salt (5g=1tsk)
- 2 g sort peber, stødt (2g=½tsk)
- 50 g kartoffelmel. – Hvedemel og linsemel kan også anvendes.
- 10 g loppefrøskaller/Husk, kværnet. (10g=2spsk). Har du Fiberhusk, så brug det.
Fiberhusk er allerede kværnet til mel og kan bruges direkte.
- 10 g chiafrø, knuste (10g=1spsk)
- 60 g afskallede hampefrø (60g=1dl)
- smagsneutral kokosolie eller anden olie til stegning.
Sådan gør du
- Bland vand, rødbedesaft, eddike og krydderier og tilsæt Shreds
- Rør farsen rundt i røremaskinen eller med ske og lad det trække 2-5 min, indtil al væsken er opsuget
- Tilsæt loppefrøskaller, knuste chiafrø og mel og ælt/rør dette godt sammen 2-3 min. Farsen bliver mere og mere sammenhængende.
- Tilsæt hampefrø og rør dem ind i farsen
- Form farsen til bøffer, gerne med en bøfformer. Bøfferne må gerne være 1,5cm høje og ikke presses alt for hårdt sammen. Så bevarer de nemmere saftigheden.
- Bøfferne steges på pande i smagsneutral raps- eller kokosolie.
Noter
Da der ikke er noget olie i farsen må der gerne tilføres rigeligt olie under stegningen, så bøfferne bliver saftige.
Skal der steges mange bøffer, så kan de sættes i ovnen. Smør dem ind med kokosfedt, læg dem på bagepapir og sæt dem i 25-30 min. ved 180grC. Tjek dem undervejs så de ikke bliver for tørre.
Tips
Rødbedepulveret er tilsat af hensyn til en rødlig farve. Rødbedepulver kan udelades - eller erstattes med rødbedesaft, men så skal mængden af vand reduceres.
Eks: 1 tsk rødbedepulver erstattes med 50g rødbedesaft. Vandmængden reduceres med 50g.
Eks: 1 tsk rødbedepulver erstattes med 50g rødbedesaft. Vandmængden reduceres med 50g.
Læg en kommentar
Du skal være logged på for at skrive en kommentar.