Plantball sub
Plantball sub
Plantball sub

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 614kj
Fedt 5,2g
– heraf mættede fedtsyrer 0,95g
Kulhydrat 17,5g
Kostfibre 2,5g
Protein 6,2g

 

Plantball sub

Plantball sub sandwich

4 serveringer Udskriv opskrift

Ingredienser
  

  • 100 g Plant Mate. Vælg imellem eller mix: Chunks/ Bites/ Flakes
  • 100 g løg, i tern
  • 100 g pastinak, i tern
  • 100 g porre, i skiver
  • 10 g hvidløg, hakket
  • 30 g raps olie (30g=2spsk)
  • 400 g flået tomat
  • 50 g tomatkoncentrat
  • 20 g æbleeddike
  • 8 g sukker, gerne brunt rørsukker (8g=2tsk)
  • 2 g timian, tørret (2g=2tsk)
  • 4 g frisk rosmarin
  • 2 g sort peber (2g=1tsk)
  • 2 g røget paprika (2g=1tsk)
  • 10 g salt (10g=2½tsk)
  • 400 g grønsagsfond
  • 60 g ost, revet – evt. Vesterhavsost

Tilbehør - salat og brød

  • 640 g baguette eller sandwichboller
  • 160 g tomater
  • 120 g salat – grønne blade
  • 40 g forårsløg, rå
  • 60 g mayonnaise

Sådan gør du
 

  • Steg løg, pastinak, porre og hvidløg i olien til det får lidt farve.
  • Tilsæt flået tomat og tomatkoncentrat, sukker, salt, eddike, krydderier, grønsagsbouillon. Kog op og smag til. Saucen må gerne være smagfuld og lidt saltet.
  • Hæld Plant Mate stykkerne i et fad, der passer i størrelsen således at stykkerne kan ligge i et lag, der fylder fadet nogenlunde ud.
  • Hæld tomatsaucen over Plant Mate, vend det hele godt sammen og lad det trække. Er saucen varm kan den sættes i ovnen efter at have trukket i 30 min, men må gerne stå til dagen efter på køl. Er saucen kold skal den trække et par timer – eller til dagen efter.
  • Lige inden fadet sættes i ovnen, drysses osten over de marinerede Plant Mate stykker og bages ved 180 °C i 30 – 40 min til osten har fået farve og saucen bobler op.
  • Lad fadet køle lidt ned og anret derefter sandwich med brød, bagte Plant Mate i tomatsauce, salat og mayonnaise.

Noter

Serveringsforslag:
Server gerne med en form for syltet grøntsag. Fx agurk eller gulerod
Syltet gulerod:
Skær gulerødderne i tyndeskiver eller strimler og overhæld dem med en syltelage,- gerne en ”brugt” lage fra agurker, og lad dem trække i en time eller mere. Sylte lagen kan bruges både kold og varm. En kold giver mere bid.
Opbevaring:
Plant Mate i tomatsauce kan fryses eller opbevares på køl i tre til fire dage, både som rå og som bagt.
Tips til anvendelse af rest:
Plant Mate stykker i tomatsauce kan også spises med pasta eller kartoffelmos.