Sprøde Tempurastykker med nudelsalat
Sprøde Tempurastykker med nudelsalat
Sprøde Tempurastykker med nudelsalat

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 713kj
Fedt 5,77g
– heraf mættede fedtsyrer 0,47g
Kulhydrat 22,1g
Kostfibre 1,91g
Protein 6,91g

Sprøde Tempurastykker med nudelsalat

Sprøde tempura-stykker med nudelsalat

4 serveringer Udskriv opskrift

Ingredienser
  

  • 80 g Plant Mate. Vælg imellem eller mix: Plante Strimler/ Strips/ Mince Mini/Plante Hakket
  • 25 g fiskesauce
  • 25 g sojasauce
  • 300 g vand, kogende
  • 80 g løg, i tynde skiver
  • 120 g gulerod, i tynde stave

Tempuradej

  • 50 g hvedemel
  • 50 g majsstivelse
  • 1 dl koldt vand
  • 1 stk æg

Nudelsalat

  • 300 g nudler
  • 150 g gulerod, i tynde stave
  • 200 g spidskål, fint snittet
  • 150 g små tomater, i halve
  • 45 g sojasauce (45g=3spsk)
  • 25 g citronsaft (25g=2spsk)

  • Olie til fritering. Brug solsikkeolie, rapsolie eller majsolie. Disse olier tåler høje temperaturer.

Sådan gør du
 

  • Overhæld Plant Mate stykkerne med kogende vand, soja og fiske sauce. Rør i skålen nogle gange i 4-5 min. imens Plant Mate stykkerne opblødes og tager smag. Derefter sies/drænes vandet fra.
  • Bland alle ingredienserne til tempuradejen og rør den sammen. Det er ok hvis der er lidt klumper i.
  • Kog nudlerne og køl dem lidt ned.
  • Bland alle ingredienserne til nudelsalaten.
  • De drænede Plant Mate stykker blandes i tempura dejen. Rør dem rundt så alle stykkerne får kontakt med dejen. Dræn dem derefter i en sigte eller en hulbakke og friter denne ved 160 – 170 °C til de er gyldne.
  • Når Plant Mate stykkerne er friteret, friteres også de rå løgskiver og gulerodstavene.

Noter

Serveringsforslag:
Server de sprøde tempura stykker med nudelsalaten. Grønsagerne i nudelsalaten kan varieres efter ønske.
De friterede grønsager kan også være squash og blomkål eller….!
De sprøde Plant Mate tempurastykker vil også være populære – serveret som snacks.
Opbevaring:
Salaten kan opbevares på køl. De friterede grøntsager og Plant Mate tempura-stykkerne skal spises med det samme, men kan evt. varmholdes en tid.