Plant Mate Stroganoff

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 465kj
Fedt 6,72g
– heraf mættede fedtsyrer 2,99g
Kulhydrat 7,86g
Kostfibre 1,88g
Protein 3,96g

 

Stroganoff med kartoffelmos-ENERGI

Stroganoff med kartoffelmos

4 personer Udskriv opskrift

Ingredienser
  

  • 125 g Plant Mate. Vælg imellem eller mix: Plante Stykker/ Slices/ Mince eller Flakes 
  • 5 dl vand
  • 1 tsk grønsagsbouillon (1 tsk = 1 terning)
  • 4 stk laurbærblade
  • 5 dl løg, hakket
  • 2 spsk hvidløg, hakket
  • 7 dl champignon i skiver
  • 0,5 dl olie
  • 1 dåse tomatpure (1 dåse = 70 g)
  • 1 dåse hakket tomat (1 dåse = 400g)
  • 1,5 tsk salt
  • 0,25 tsk sort peber
  • 2 spsk paprika, sød
  • 0,25 tsk spidskommen
  • 0,75 tsk røget paprika
  • 2,5 dl fløde eller plantefløde

Sådan gør du
 

  • Plante Stykker overhældes med varm grønsagsbouillon, tildækkes og trækker i ca. 15 min.
  • Løg og hvidløg ristes i olien og simrer ved svag varme i nogle minutter. Rør i gryden undervejs.
  • Champignon og tomatkoncentrat brunes med i yderligere 5 min.
  • Tilsæt derefter krydderier, hakket tomat og fløde.
  • Til sidst tilsættes Plante Stykker og evt. ikke optaget bouillon samt fløde. Kog op og lad derefter retten simre i ca. 15 min. under låg.

Noter

Denne Stroganoff har en meget fyldig og krydret smag. Kan serveres med kogte rodfrugter eller en mos. Drys evt. med persille.