Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 465kj
Fedt 6,72g
– heraf mættede fedtsyrer 2,99g
Kulhydrat 7,86g
Kostfibre 1,88g
Protein 3,96g
Stroganoff med kartoffelmos
Ingredienser
- 125 g Plant Mate. Vælg imellem eller mix: Plante Stykker/ Slices/ Mince eller Flakes
- 5 dl vand
- 1 tsk grønsagsbouillon (1 tsk = 1 terning)
- 4 stk laurbærblade
- 5 dl løg, hakket
- 2 spsk hvidløg, hakket
- 7 dl champignon i skiver
- 0,5 dl olie
- 1 dåse tomatpure (1 dåse = 70 g)
- 1 dåse hakket tomat (1 dåse = 400g)
- 1,5 tsk salt
- 0,25 tsk sort peber
- 2 spsk paprika, sød
- 0,25 tsk spidskommen
- 0,75 tsk røget paprika
- 2,5 dl fløde eller plantefløde
Sådan gør du
- Plante Stykker overhældes med varm grønsagsbouillon, tildækkes og trækker i ca. 15 min.
- Løg og hvidløg ristes i olien og simrer ved svag varme i nogle minutter. Rør i gryden undervejs.
- Champignon og tomatkoncentrat brunes med i yderligere 5 min.
- Tilsæt derefter krydderier, hakket tomat og fløde.
- Til sidst tilsættes Plante Stykker og evt. ikke optaget bouillon samt fløde. Kog op og lad derefter retten simre i ca. 15 min. under låg.
Noter
Denne Stroganoff har en meget fyldig og krydret smag. Kan serveres med kogte rodfrugter eller en mos. Drys evt. med persille.
Læg en kommentar
Du skal være logged på for at skrive en kommentar.