Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 451kj
Fedt 4,1g
– heraf mættede fedtsyrer 1,9g
Kulhydrat 12,3g
Kostfibre 2,1g
Protein 4,8g
Tikka Masala – med perlebyg og sukkerærter
Ingredienser
Ingredienser
- 250 g Plant Mate Slices/PlanteStykker.
Andre Plant Mate varianter kan også anvendes. Dog giverSlices/Plantestykker det bedste ”bid”!
- 375 g løg, hakket
- 25 g hvidløg, finthakket
- 125 g olie
- 25 g ingefær, revet eller i tynde skiver
- 200 g champignons, i skiver
- 200 g gulerødder, i tynde strimler
- 5 dl tomat passata eller hakket tomat
- 5 dl kokosmælk eller fløde
- 5,5 dl vand
- 25 g salt (25g=4tsk)
- 20 g garam masala krydderi pulver (20g=3spsk)
Tilbehør:
- 250 g sukkerærter
- 500 g perlebyg eller anden kornsort
Sådan gør du
- Bland vand, tomat, salt, garam masala og Plant Mate stykker. Lad det trække i ca. 10 min.
- Steg løg, hvidløg, og ingefær i olien, indtil det bliver glasklart.
- Tilsæt dernæst champignon og gulerødder og lad dem stege med et par minutter.
- Tilsæt nu de udblødte Plant Mate stykker inkl. evt. overskydende væske samt kokosmælken. Gryden bringes stille og roligt i kog under låg – rør en gang imellem i gryden.
- Lad retten simre i 15-20 min.
- Kog perlebyggen efter anvisning på emballagen.
- Kom sukkerærterne i en gryde med lidt kogende, letsaltet vand. Vandet skal ikke dække ærterne, men blot lave damp. Lad gryden komme i kog og damp derpå sukkerærterne i 2-3 minutter. Si vandet fra. - De må gerne bevare sprødheden.
Noter
Garam Masala er et blandingskrydderi og kan smage meget forskelligt. Her er et forslag til et godt mix:
Garam Masala
8,5 g spidskommen, stødt (4 tsk)
6,5 g koriander, stødt (3 tsk)
7,6 g kardemomme, stødt (3 tsk)
6,9 g sort peber, stødt (3 tsk)
4,5 g kanel, stødt (2 tsk)
2,8 g nelliker, stødt (1 tsk)
2,1 g muskat, stødt (1 tsk)
Læg en kommentar
Du skal være logged på for at skrive en kommentar.