Tom Kha Suppe
Tom Kha Suppe
Tom Kha Suppe

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 427kj
Fedt  5,8g
– heraf mættede fedtsyrer 5,1g
Kulhydrat 4,9g
Kostfibre 2,3g
Protein 6,5g

 

Tom Kha Suppe

Tom Kha Suppe

4 personer Udskriv opskrift

Ingredienser
  

  • 100 g Plant Mate Bites – eller evt. Mince/Plante Hakket/Strips/ Plante Strimler

    Bites er det optimale product til Tom Kha, da de opblødte Bites kan masseres og trevles således at stykkerne minder meget om kyllingebrystkød,som er den traditionelle ingrediens. Men alternativt kan anvendes Mince/ PlanteHakket eller Strips/ Plante Strimler. De behøver så ikke massage!!

  • 2,15 dl vand
  • 150 g løg, i både
  • 150 g champignon eller andre svampe, i mindre stykker
  • 70 g forårsløg eller porrer, i skiver
  • 10 g ingefær, tynde skiver
  • 4 dl kokosmælk
  • 15 g lime- eller citronsaft (15g=1spsk)
  • Revet citron/lime skal fra den citrusfrugt der anvendes
  • 8 g salt, groft (8g=2tsk)
  • 5 g frisk chili, skiver
  • 1 g sort peber, stødt (1g=½tsk)
  • 10 g hvidløg, knust
  • 1 stk. citrongræs, knust, - valgfri

Sådan gør du
 

  • Bland Plant Mate stykkerne med vandet og rør rundt flere gange således at alle stykkerne kommer i forbindelse med vandet. Efter 15 min. kan stykkerne masseres fra hinanden til de trevler og ligner trevlet kyllingekød. Brug en røremaskine eller brug hænderne.
  • Kokosmælken opvarmes og de øvrige ingredienser, minus champignon og forårsløg, tilsættes og røres sammen.
  • Champignonstykkerne svitses i olie i få minutter og halvdelen tilsættes suppen.
  • Plant Mate stykkerne tilsættes suppen, og lad det hele simre er par minutter. Juster evt. suppen med mere væske i form af kokosmælk, vand eller bouillon.
  • Den anden halvdel af de ristede champignon samt forårsløgene serveres som toppings til suppen.

Noter

Serveringsforslag:
Server gerne suppen med et stykke fuldkornsbrød.
Opbevaring:
Kan opbevares på køl i en uges tid. Kan også fryses og genopvarmes.