Shepherds pie
Shepherds pie - sur kartoffel
Shepherds pie -rodfrugt

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 297kj
Fedt 2,19g
– heraf mættede fedtsyrer 0,7g
Kulhydrat 8,50g
Kostfibre 2,06g
Protein 3,30g

 

 

Shepherds pie

Shepherds pie med plantekød

15 personer Udskriv opskrift

Ingredienser
  

Grønsagsblanding med Plant Mate og tomatkoncentrat

  • 150 g Plant Mate produkt. Vælg imellem eller mix: Mince Mini 8020 eller Granulat 8020
  • 400 g grønsagsbouillon
  • 225 g løg, finthakket
  • 15 g hvidløg, finthakket
  • 42 g planteolie (42 g = 3 spsk)
  • 375 g gulerødder, små tern
  • 225 g persillerod, små tern
  • 200 g bladselleri, små stykker
  • 300 g champignon, små stykker
  • 300 g tomatpuré
  • 375 g grønsagsbouillon (375 g = 3,75 dl)
  • 18 g kokossukker eller rørsukker (18 g = 1,5 spsk)
  • 28 g balsamico eddike (28 g = 2 spsk)
  • 4 g tørret timian (4 g = 2 tsk)
  • 3 g tørret oregano (3 g = 2 tsk)
  • 2 g tørret salvie (2 g = 1 tsk)
  • 6 g paprika (6 g = 1 spsk)
  • 8 g Sambal Oelek (8 g = 1,5 tsk)
  • 6 g salt (6 g = 1,5 tsk)
  • 3 g friskkværnet peber (3 g = 1 tsk)

Rodfrugtmos

  • 1000 g kartofler, i små stykker
  • 500 g knoldselleri, i små stykker
  • 3 dl plantedrik eller mælk
  • 150 g af kogevandet fra kogning af kartofler/selleri (150 g = 1,5 dl)
  • 40 g smør, plantesmør el. planteolie
  • 4 g friskrevet muskatnød (4 g = 1,5 tsk)
  • 6 g salt (6 g = 1,5 tsk)
  • 3 g friskkværnet peber (3 g = 1 tsk)

Sådan gør du
 

Grøntsagsblanding med Plant Mate

  • Plant Mate Granulate 8020 eller Mince Mini blandesmed bouillon. Lad det stå i min. 10 min. Rør et par gange undervejs.
  • Steg løg, hvidløg og paprika iolien, til løgene er blevet klare. Tilsæt nu champignon og svits et parminutter. Derefter tilsættes gulerødder, persillerod, bladselleristykker,timian, salvie, oregano, Sambal Oelek salt og peber og svitses med nogleminutter.
  • Tilsæt nu bouillon, tomatpuré og det udblødtePlant Mate + evt. bouillon, der ikke er opsuget af Plant Mate stykkerne. Laddet hele simre til grønsagerne er næsten helt møre, ca. 10 min. Til sidst tilsættes balsamico eddike, sukker, salt og peber.
  • Smør et ildfast fad med olie og drys evt. med rasp.Fordel grønsagssaucen i bunden af fadet.

Rodfrugtmos - til at komme oven på grøntsagsblandingen med Plant Mate

  • Kog kartofler og selleri ivand uden tilsat salt. Kog til de er helt møre. Hæld vandet fra, men gem nogetaf kogevandet til mosen.
  • Kartofler og selleri moses,bedst med en kartoffelmoser. Derefter tilsættes mælk, smør eller olie,kogevand, muskatnød, salt og peber. Det hele røres godt sammen med en grydeske.
  • Fordel kartoffel/sellerimosenover grønsagsblandingen i det ildfaste fad. Drys evt. lidt rasp, salt og peberog lidt smørklatter på toppen.
  • Bages i forvarmet ovn ved 175gr. varmluft, i ca. 35 min. Ønskes lidt mere gylden farve på toppen kan ovnenskrues op til 200 gr.C de sidste 10 min.

Noter

Serveringsforslag:
Serveres evt. med en råkostsalat og et stykke brød til.
Opbevaring:
Retten er fryseegnet.