Rød suppe a la gullash
Rød suppe a la gullash
Rød suppe a la gullash

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 318kj
Fedt 2,27g
– heraf mættede fedtsyrer 0,69g
Kulhydrat 8,23g
Kostfibre 2,25g
Protein 4,53g

Rød suppe a la gullash

Rød suppe a la gullash

15 personer Udskriv opskrift

Ingredienser
  

1. del

  • 200 g Plant Mate produkt. Vælg imellem eller mix: Flakes/ Plante Stykker/ Chunks/Bites/ Strips/Plante Strimler
  • 450 g bouillon, til opblødning af plantestykkerne
  • 14 g æbleeddike
  • 6 g sød paprika
  • 2 g røget paprika
  • 150 g porrer i tynde skiver
  • 20 g hvidløg, hakket
  • 300 g kartofler, i mundrette stykker
  • 200 g gulerødder, i mundrette stykker
  • 200 g rød peber, i mundrette stykker
  • 36 g planteolie
  • 450 g flåede hakkede tomater
  • 50 g tomatpuré
  • 1900 g grønsagsbouillon
  • 5 g stødt spidskommen
  • 8 g uraffineret salt (8g=2tsk)
  • 3 g friskkværnet peber (3g=1tsk)

Sådan gør du
 

  • Bouillon til opblødning, æbleeddike,sød paprika og røget paprika blandes.  Tilsæt Plantestykkerne og det stå i 10-15 min. Rør lidt i det indimellem, så alle plantestykkerne kommer i berøring med bouillonblandingen. Derefter rives plantestykkerne i mindre stykker med et piskeris eller en elpisker til de bliver lidt flossede i kanterne. På denne måde minder de mere om kød i strukturen.
  • Planteolien kommes i en gryde sammen med paprika og spidskommen. Lad blandingen bruse let op. Tilsæt dernæst porrer og hvidløg og svits et par minutter. Tilsæt nu gulerødder og kartofler. Svits det i nogle minutter. Nu tilsættes rød peber, flåede tomater, grønsagsbouillon, tomatpuré og de opblødte, revne plante stykker
  • Lad suppen koge op og skru derefter ned for blusset så den blot simrer, til alle grønsagerne er gennemkogte. Tilsæt salt og friskkværnet peber. 

Noter

Serveringsforslag:
Suppen kan serveres med sprøde krydrede plantestykker, et lille brød og et grønt drys:
40 g. Plant Mate Strimler/ Strips/ Mince Mini
28 g neutral kokosolie
3 g. sød paprika el. mild røget paprika
Varm kokosolien op på en pande sammen med paprika. Når olien er smeltet tilsættes Plant Mate Stykkerne og der røres grundigt. Steg ved svag varme til strimlerne er blevet sprøde.
Plus et lille stykke fuldkornsbrød og evt. et drys hakket grønkål pr. portion
Opbevaring:
Suppen er fryseegnet.