Klassisk Lasagne
Klassisk Lasagne

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi 629kj
Fedt 6,6g
- heraf mættede fedtsyrer 1,9g
Kulhydrat 15,1g
Kostfibre 2,9g
Protein 6,4g

 

Klassisk Lasagne

Klassisk Lasagne - i nye toner!

4 personer Udskriv opskrift

Ingredienser
  

Bolognesesauce

  • 70 g Plant Mate-produkter. Vælg imellem eller mix: Plante Hakket/Mince Mini/ Shreds/Granulate 8020
  • 100 g løg, i små tern
  • 80 g champignon, revet eller finthakket
  • 80 g pastinak eller gulerod, fintrevet
  • 60 g olie (60g=4spsk)
  • 70 g tomat pure (70g=4 spsk)
  • 400 g hakket tomat
  • 400 g grønsagsbouillon
  • 50 g soltørret tomat – fint hakket
  • 20 g æbleeddike (15g=1spsk)
  • 10 g hvidløg, finthakket eller revet
  • 5 g salt (5g=1tsk med top)
  • 2 g røget eller sød paprika (2g=1tsk)
  • 1 g timian (1g=1tsk med top)
  • 1 g oregano (1g=1tsk med top)
  • 0,5 g laurbærblade (2 blade), kværnet
  • 0,25 g sort peber (0,25g=5peberkorn)
  • 0,5 dl rødvin (valgfri)

Bechamelsauce

  • 40 g smør
  • 4 dl mælk
  • 30 g hvedemel
  • 3 g salt
  • 0,25 g revet muskatnød (0,25g=1knivspids)

Pasta og topping

  • 200 g pastaplader
  • 15 g rasp
  • 40 g revet ost

Sådan gør du
 

  • Plant Mate-stykker, grønsagsbouillon, tomatpure og evt. rødvin blandes og trækker derefter i mindst 10 min, men kan sagtens stå i længere tid. Gem evt. overskydende væske.
  • Svampe, løg og gulerod sauteres i olien ved middelvarme i 10 minutter.
  • Imens kværnes laurbærblade, der herefter tilsættes svampe og grøntsager sammen med salt, peber oregano, timian og røget paprika og varmes godt igennem.
  • Derefter tilsættes eddike, hakket tomat, soltørret tomat og Plant Mate-stykker samt evt. overskydende blødsætningsvæske. Saucen skal nu koges i mindst 10 min. – for smagens skyld!
    Reguler konsistensen med mere vand/væske hvis det er nødvendigt og smag til.

Bolognesauce

  • Smelt smørret i en gryde ved høj varme, men uden at det bruner.
  • Kom mel i og lad det bage sammen med smørret under omrøring, i ca. 15 sek.
  • Tilsæt ca. ⅓ af mælken og varm blandingen igennem under omrøring, til den er glat.
  • Tilsæt endnu ⅓, rør rundt, og derefter den sidste ⅓ på samme måde.
  • Rør muskatnød og salt i saucen og lad den koge ved svag varme i ca. 5 min. - rør af og til.

Noter

Sådan samles lasagnen:
Læg en tyndt lag med bolognesesauce i bunden af et ovnfast fad. Læg herefter skiftevis pastaplader, bolognesesauce og bechamelsauce i fadet. Efter tre lag skulle gryderne gerne være tomme og alt pastaen brugt – ellers kan der laves et lag mere. Slut af med et drys revet ost og et drys rasp.
Bages i ca. 35 min. i forvarmet ovn ved 175°C.
Tips
Mælken og smørret i bechamelsaucen kan erstattes med plantebaserede produkter.
Hvedemelet kan erstattes med majsmel, men giver ikke helt samme konsistens.
Opbevaring
Den bagte lasagne kan opbevares på køl i 3-4 dage. Den er også velegnet til indfrysning. Den kan evt. skæres i portionsstykker inden den indfryses!